Thaimaan hallitus esittelee pölyttömät huoneet PM2.5-suojaukseen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kansanterveysministeriö on ilmoittanut suunnitelmistaan ​​perustaa "pölyttömät" sairaalahuoneet 30 maakuntaan suojellakseen riskipotilaita PM2.5-saasteen haittavaikutuksilta. Päätös perustuu ilmoituksiin yli 10,000 1,407 pienhiukkasista kärsineestä henkilöstä, joista XNUMX XNUMX on tarvinnut ensiapua viimeisen neljän kuukauden aikana.

Näihin erityishuoneisiin tarkoitettuja maakuntia ovat Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Mae Hong Son, Phitsanulok ja alueet Bangkokin pääkaupunkiseudulla, joiden tarkoituksena on suojella haavoittuvia ryhmiä, kuten vanhuksia, lapsia, raskaana olevia naisia ​​ja kroonisista sairauksista kärsiviä. kuten astma ja sydänsairaudet.

Viimeaikaiset tiedot ovat korostaneet PM2.5-tilanteen pahenemista kaikkialla maassa, ja 44 maakunnassa on kirjattu tasot yli turvallisen kynnyksen 37.5 μg/m3. Bangkokin Metropolitan Administration (BMA) on tunnistanut ulkoiset tekijät, erityisesti naapurimaasta peräisin olevan polttavan savun, jotka vaikuttavat merkittävästi epäterveellisiin PM2.5-pitoisuuksiin 26 Bangkokin alueella.

Vastauksena saastekriisiin Bangkokin kuvernööri Chadchart Sittipunt korosti maanviljelijöiden harjoittamaa sängenpolttoa, joka on taloudellisten rajoitteiden aiheuttama käytäntö. BMA käynnistää aloitteen traktoreiden ja olkipaalainten lainaamiseksi maanviljelijöille, kannustaen polttamisen vaihtoehtoisia käytäntöjä ja edistämään lisätuloja myymällä riisinolkiharkoja.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.