Thaimaan kannabiksen edistämisverkosto arvostelee ministeriä siitä, että hän on ohittanut julkisen panoksen valvontalakiin

Kansallinen -

Thaimaan kansalaiset, jotka kutsuvat itseään "Network for Shaping the Future of Thai Cannabis", ilmaisivat vahvan tyytymättömyytensä kansanterveysministeri Cholnan Srikaewiin siitä, että tämä hyväksyi uuden kannabiksen ja hampun valvontalakiluonnoksen täyttämättä väitettyä lupausta siviili- ja yrityssektorin kuulemisesta.

Verkoston pääsihteeri Prasitchai Nunual moitti Facebook-viestissään Cholnania, koska tämä ei pitänyt lupaustaan ​​antaa yleisön keskustella lakiehdotuksesta ennen sen luovuttamista hallitukseen.

Hän väitti, että ministeri oli henkilökohtaisesti luvannut verkostolleen sallia yleisön osallistumisen varmistaakseen, että lakiesitys perustuisi tieteellisiin tosiasioihin ja todisteisiin eikä siihen vaikuta poliittisia etuja.

6. tammikuuta 2024 Cholnan välitti virallisesti uuden luonnoksen kannabiksen ja hampun valvontalakista hallitukselle korostaen samalla lain keskittymistä molempien kasvien lääkekäyttöön.

"Miksi hän ei pitänyt sanaansa yleisön kuuntelusta ennen luonnoksen jättämistä?" Prasitchai arvosteli päätöstä. "Emme ole vielä nähneet, mitkä kaikki toimenpiteet ovat, mutta ministerin mediahaastattelun perusteella uskomme, että monet toimenpiteet ovat ongelmallisia eivätkä perustu faktoihin."

Prasitchai kritisoi edelleen ehdotettuja määräyksiä, erityisesti vaatimusta lääkärin luvalla kannabiksen kotikäytössä ja istutuksissa. Hän kyseenalaisti, miksi esimerkiksi alle viiden metamfetamiinipillerin nauttimista ei pidetä rikoksena, vaan sellaisen, joka haluaa kasvattaa tai käyttää kannabista kotonaan, on kysyttävä lupa lääkäriltä.

Lisäksi Prasitchai varoitti hallitusta suosimasta tiettyjä ryhmiä Thaimaan poliittisessa maisemassa. Hän kehotti kansanterveysministeriötä edistämään kannabista ja hamppua tarkastelemalla faktatietoa poliittisen painostuksen sijaan, samalla tavalla kuin hallitus edisti alkoholia epäsuorasti pidentämällä viihdeteollisuuden laillisia aukioloaikoja.

Daycha Siripatra, Khaokwan-säätiön puheenjohtaja, toisti Prasitchain näkemyksiä korostaen epäjohdonmukaisuuksia sääntelykehyksessä.

Hän selitti, että vaikka kannabista ei ole liitetty yhteenkään kuolemaan, se on edelleen tiukempien säädösten edessä, toisin kuin tupakka ja alkoholi, viime vuonna vastaavasti yli 100,000 40,000 ja XNUMX XNUMX kuolemantapausta aiheuttaneet aineet, jotka ovat laillisesti sallittuja virkistystarkoituksiin.

Daycha uskoi, että uusi lakiesitys ei palvele yleistä etua vaan hyödyttää tiettyjä ryhmiä, erityisesti niitä, joiden myynti on laskenut merkittävästi ihmisten kääntyessä kannabiksen puoleen oireiden, kuten kivun ja unettomuuden, lievittämiseksi.

Heidän lausuntojensa jälkeen lakiehdotus on julkaistu thaikielellä verkossa, ja myös muita huolenaiheita on noussut esiin, kuten ehdotettu 60,000 XNUMX bahtin sakko marihuanan käytöstä virkistyskäyttöön. Monet ovat ilmaisseet huolensa siitä, että korruptoituneet lainvalvontaviranomaiset käyttäisivät tätä ehdotettua sakkoa väärin, erityisesti ulkomaisia ​​turisteja vastaan, samalla tavalla kuin aikaisemmin höyrystettiin, varsinkin kun lakiehdotuksessa ei ollut selvää, kuinka viranomaiset tunnistaisivat selvästi, että marihuanan käyttö oli virkistys- ja virkistyskäyttöä. ei lääketieteellisistä syistä. Toiset pelkäsivät, että tämä luo "teeraha" -tilanteen, joka muistuttaa prostituutiota, jonka dekriminalisointia harkitaan myös Thaimaassa vuosikymmeniä kestäneen laajan epävirallisen hyväksynnän jälkeen, mutta se on edelleen laitonta.

Marihuanan sääntely on varmasti iso asia tulevaisuudessa ja pidämme sitä tarkasti silmällä täällä TPN-mediassa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.