Kiireellinen hälytys PM 2.5 -saasteesta 20 maakunnassa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pollution Control Department (PCD) on antanut kiireellisen varoituksen ilmassa olevien PM 2.5 -hiukkasten vaarallisista tasoista, jotka vaikuttavat 20 maakuntaan eri puolilla Thaimaata.  

Hälytys vaatii välittömiä toimia vakavan ilmanlaatukriisin ratkaisemiseksi ja lieventämiseksi, joka aiheuttaa merkittäviä terveysriskejä miljoonille asukkaille. Valvonnassa olevia provinsseja ovat suuret kaupunkikeskukset, kuten Bangkok, Pathum Thani ja Nonthaburi, sekä tärkeimmät teollisuusalueet, kuten Samut Prakan ja Samut Sakhon.

Lausunnossaan PCD on hahmotellut joukon toimenpiteitä, jotka on toteutettava ilmansaasteiden lisääntymisen torjumiseksi. Näihin toimenpiteisiin kuuluvat teollisuuden päästöjen tiukka valvonta, liikenteenhallinnan tehostaminen ajoneuvojen saastumisen vähentämiseksi ja yleisten tiedotuskampanjoiden lisääminen. Virasto korosti myös julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön tärkeyttä tämän ympäristöhaasteen ratkaisemisessa.

Hallituksen vastaus tähän kriisiin on ollut nopeaa, ja paikallisviranomaiset ovat mobilisoineet saastumisentorjuntatoimia. Erityistä huomiota kiinnitetään alueisiin, joilla on historiallisesti korkea ilmansaaste, kuten Bangkok ja sitä ympäröivät maakunnat. Hallinto edistää myös vaihtoehtoisia ja puhtaampia liikennemuotoja sekä ilman pilaantumista aiheuttavien ajoneuvojen tiukempia tarkastuksia.

Ajantasaisimmat tiedot ilmanlaadusta ja PM2.5-pitoisuudesta Thaimaassa ovat osoitteessa www.pm25.gistda.or.th.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.