Kysely paljastaa huolen PM2.5-päästöjen lisääntymisestä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Suan Dusit -yliopiston äskettäinen tutkimus paljasti, että useimmat thaimaalaiset ovat huolissaan PM2.5-ilman saastumisesta. Kyselyssä, jossa haastateltiin puhelinhaastatteluja 1,123 osallistujalle valtakunnallisesti 12.-15., osoitti, että lähes 90 % vastaajista on huolissaan PM2.5:stä, 48.89 % oli "melko huolissaan" ja 41.58% "erittäin huolissaan".

Selvityksen mukaan PM2.5-saastumisen ensisijaiset syyt ovat maatilan jätteiden polttaminen ja metsäpalot (79.04 %), tehtaat (70.65 %) ja rakennustoiminta (68.42 %). Vastaajat korostivat metsäpalojen ja maatilojen jäännöspolton toistuvuutta, ihmisten ja luonnon osuutta sekä jatkuvia rakennusprojekteja syinä, miksi PM2.5-päästöjen hallinta on haastavaa.

Saasteenvalvontaosaston ilmansaasteiden torjuntakeskus ilmoitti tänään (2.5.) korkeista PM18-pitoisuuksista eri puolilla maata, ja Thaimaan virallinen turvallinen kynnys on 37.6 mikrogrammaa kuutiometriä kohden (μg/m3). Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom ja useat muut maakunnat ovat eniten kärsineitä alueita.

Apulaishallituksen tiedottaja Kenika Aunjit ilmoitti äskettäin, että useammat sokeriruo'on viljelijät ovat lopettaneet maatalousjätteen polttamisen hallituksen tekemän korvauspäätöksen seurauksena. Maanviljelijät, jotka kieltäytyvät polttamasta sokeriruo'on jäämiä, saavat 120 bahtia tuen korjattua sokeriruo'on tonnilta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.