Songkranista tulee virallisesti Unescon aineeton kulttuuriperintö Thaimaassa

Kansallinen-

5. joulukuuta 2023 Thaimaan kulttuurin edistämisosaston pääjohtaja Kowit Phakamas ilmoitti julkisesti rekisteröivänsä Songkran-festivaalin Thaimaassa Unescon ihmiskunnan aineettomana kulttuuriperintönä.

Hallitustenvälisen komitean kokous pidettiin Kasane Cityssä Botswanan tasavallassa klo 5 00. joulukuuta 6 2023. aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisen yhteydessä.

Kowit paljasti ilahduttavan hienoja uutisia thaimaalaisille, että Unesco rekisteröi Songkran-festivaalin ihmiskunnan aineettomana kulttuuriperinnönä, joka säilyttäisi kansallisen kulttuurisen viisauden.

Lisäksi se vahvistaisi Thaimaassa asuvien ulkomaalaisten keskinäistä tietämystä ja ymmärrystä kulttuurierojen moninaisuudesta. Se levittäisi "pehmeän voiman" kansainvälisille vaiheille, jotka stimuloivat Thaimaan taloutta ja tuottaisivat taloudellisia tuloja maalle, Kowit sanoi.

Thaimaan hallitus järjestää "Ihmiskunnan kulttuuriperinnön" Songkran-juhlaparaatin Bangkokin kaupungintalolla ja Wat Suthatissa Bangkokissa 7. joulukuuta klo 6. Juhlatapahtumassa on Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin kabineteissa, ja valtion virkamiehet osallistuvat.

TPN Media toteaa, että äskettäin Thaimaan Pheu Thai -puolueen johtaja Paetongtarn Shinawatra ehdotti Songkranin tekemistä kuukauden mittaiseksi, mikä sai monet uskomaan, että tämä tarkoitti XNUMX päivän vesitaisteluja, joka aiheutti suurta huolta ja kritiikkiä ympäristöaktivisteilta ja monilta ex-patsoilta, jotka eivät pidä vesifestivaalista.

Hän on kuitenkin sittemmin selventänyt, että hän tarkoitti vain kuukautta kulttuuritapahtumia, konsertteja, koristeita, markkinoita ja festivaaleja, jättäen nykyiset vesijuhlapäivät ennalleen nykyisissä maakunnissa. Useimmissa maakunnissa Songkranin vesitaistelut jatkuvat kolme päivää, kuten Bangkokissa 13.-15. Pattaya kuitenkin kestää usein kahdeksan päivää tai kauemmin, eikä sen odoteta muuttuvan.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/