Thai Clean Air Advocate Doctor kuoli syövälle 29-vuotiaana

LEHDISTÖTIEDOTE:

Tohtori Krittai Tanasombatkul, 29-vuotias sosiaalisen median sensaatiolääkäri Chiang Main maakunnasta, menehtyi tiistaina (5. joulukuuta) taisteltuaan keuhkosyöpää vastaan. Hänen isänsä ilmoitti kuolemastaan ​​sosiaalisessa mediassa Krittain allekirjoituksen hashtagilla ”Su-Di-Wa” (älä anna periksi).

Chiang Main yliopistosta valmistunut tohtori Krittai erikoistui perhelääketieteeseen ja oli kiinnostunut kliinisestä epidemiologiasta ja kliinisistä tilastoista. Vuoden 2022 lopulla diagnosoitu keuhkosyöpä, hänen tilansa oli yhdistetty Chiang Main vakavaan savusumuun terveellisistä elämäntavoistaan ​​huolimatta.

Krittai jakoi matkansa sosiaalisen median ja bestseller-kirjansa "Su-Di-Wa." kautta toivoen voivansa palata opetuksen pariin, ja hän veti vetoa myös henkisyyteen ja psykologiaan. Lokakuussa hänen terveytensä heikkeni, mikä johti naimisiin tyttöystävänsä kanssa.

Kokemuksensa perusteella tohtori Krittai kannatti toimia ilmansaasteiden torjumiseksi Thaimaassa ja korosti puhtaan ilman tarvetta tuleville sukupolville. Hänen kuolemansa on aiheuttanut surunvalitteluja ja toistuvia vaatimuksia ilmanlaadun parantamiseksi ja ympäristöterveyden edistämiseksi Thaimaassa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.