Opettajat ja lääkärit osallistuvat taisteluun koiran- ja kissanlihakaupan lopettamiseksi Vietnamissa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Vietnamin koulutussektori ja perinteisen lääketieteen yhteisö ovat kärjessä pyrkimyksiä lopettaa koiran- ja kissanlihakauppa – merkittävä edistysaskel eläinten hyvinvoinnin kannalta maan kahdelta vaikutusvaltaisimmalta sektorilta.

Koiran ja kissan lihan syöminen on Vietnamissa pitkäaikainen käytäntö, joka perustuu perusteettomiin uskomuksiin liittyen ravitsemukseen ja lääkinnällisiin ominaisuuksiin. Kasvava tietoisuus koiran- ja kissanlihakauppaan liittyvistä riskeistä, mukaan lukien koleran ja raivotaudin kaltaisten sairauksien leviäminen, on kuitenkin saanut maan opettajilta ja perinteisiltä lääkäreiltä yhteisen vastauksen, joka liittyy taisteluun lihan lopettamiseksi. kauppaa lopullisesti.

Juuri viime kuussa Vietnamin itämaisen perinteisen lääketieteen yhdistyksen (VOTMA) johtajat – perinteisen lääketieteen harjoittajien virallinen ääni kaikkialla maassa – tuomitsi kategorisesti koiran- ja kissanlihan käytön perinteisessä lääketieteessä merkittävässä liikkeessä.

Marraskuun 10. päivänä VOTMA:n jäsen Ha Nam Traditional Medicine Association seurasi esimerkkiä työpajassa pohjoisessa provinssissa ja lupasi lopettaa koiran- ja kissanlihan käytön ja kouluttaa ikätovereilleen ja potilailleen, että sen väitetyistä lääkinnällisistä ominaisuuksista ei ole tieteellistä näyttöä. .

Eläinsuojelujärjestö Soi Dog International Foundationin ja sosiaalisen käyttäytymisen muutostoimisto Intelligentmedia vetämässä työpajassa käytiin avointa keskustelua koiran- ja kissanlihakaupasta sekä asiantuntijavalmennusta, jotta Ha Namin perinteisen lääketieteen harjoittajat saisivat tietoa ja työkaluja koiran käytön ehkäisemiseen. ja kissanlihaa potilaiden keskuudessa.

"Tuemme aloitetta, koska tunnustamme ei-tieteellisten perinteisen lääketieteen ainesosien ja tuotteiden poistamisen edut kansanterveydelle ja vielä enemmän Vietnamin perinteisen lääketieteen maineen kestävälle kehitykselle", sanoi Ha Nam Traditional Medicine Associationin johtaja. Pham Ngoc Thuan.

"Yhtiö sitoutuu osoittamaan ja valvomaan perinteisen lääketieteen henkilöitämme levittämään nollatoleranssiviestiä koiran- ja kissanlihan syömistä vastaan ​​ja ohjaamaan potilaitamme kohti turvallisempia luonnollisia ainesosia."

Vietnamin pääkaupungissa Ha Noissa 3. marraskuuta järjestetyssä erillisessä, mutta toisiaan täydentävässä aloitteessa yli 30 toisen asteen koulun opettajat liittyivät yhteen pohtiakseen tapoja kouluttaa seuraavaa sukupolvea koiran- ja kissanlihakaupan eettisistä ja terveydellisistä vaikutuksista ja innostaa heitä vaikutuksen muutos.

Tapahtuman järjestivät myös Soi Dog International Foundation ja Intelligentmedia yhteistyössä Hanoin opetus- ja koulutusministeriön kanssa. Tapahtuma keskittyi eläinten hyvinvointiin ja vastuulliseen lemmikkieläinten omistamiseen sekä raivotaudin ehkäisyyn Hanoin tavoitteen mukaisesti poistaa raivotauti kaupungista vuoteen 2030 mennessä.

"Koiran ja kissan lihan kauppa ja kulutus ovat kiistanalaisia, ja siihen on puututtava koulutuksen näkökulmasta", sanoi Tring Dan Ly, koulutus- ja koulutusosaston johtaja Dong Da -alueella.

”Oppilaiden itse- ja lemmikkieläinten suojelua koskevien tietojen integrointi koulun ulkopuoliseen toimintaan on sopiva ja tehokas valinta innostaa ja kannustaa opiskelijoita. Teemme parhaamme opettaaksemme opiskelijoille raivotaudin ehkäisyä sekä turvallista ja inhimillistä elämää lemmikkien kanssa, jotta koiran- ja kissanlihan kauppa ja kulutus lopetetaan vähitellen tulevaisuudessa.

Tapahtuma sai opetushenkilöstön innostuneen vastaanoton ja selkeän sitoumuksen integroida aiheet opetussuunnitelmaansa lukumateriaalin, ryhmäkeskustelun ja roolipelitoiminnan avulla.

”Kukaan ei voi kiistää nuorten tärkeää roolia tulevaisuuden yhteiskunnan johtamisessa. Tarjoamalla heille valaisevia faktoja, tietoa ja taitoja, toivomme, että he voivat edistää myönteisiä sosiaalisia muutoksia, mukaan lukien koiran- ja kissanlihan käytön lopettaminen", sanoi Soi Dog Foundationin kansainvälisen edunvalvontajohtaja Rahul Sehgal.

"Arvostamme erittäin korkeakoulujen johtajien ja luennoitsijoiden aktiivista osallistumista asioiden tuomiseen lähemmäs oppilaita ja muutosten tekemiseen."

Soi Dog Foundation on pitkään taistellut kaupan lopettamiseksi, joka vaatii arviolta viiden miljoonan koiran ja miljoonan kissan hengen Vietnamissa vuosittain. Heinäkuussa säätiö osallistui pyöreän pöydän keskusteluun kansalliskokouksen – Vietnamin tehokkaimman lainsäädäntöelimen – kanssa keskustellakseen etenemissuunnitelmasta kaupan lopettamiseksi Hanoista alkaen. Se oli ensimmäinen kerta Vietnamin historiassa, kun koirien ja kissojen kauppaa ja kulutusta käsiteltiin tällä hallinnon tasolla.

"Kumppanuus kansalliskokouksen kanssa oli kriittinen virstanpylväs asian profiilin nostamisessa hallituksen kärkeen, jotta koiran- ja kissanlihakaupan valvontaa koskevia lakeja ja määräyksiä voidaan edelleen parantaa ja valvoa", Rahul sanoi.

"Olemme sitoutuneet tukemaan... monipuolista lähestymistapaa, joka sisältää koulutuksen, lainsäädännön, vaihtoehtojen edistämisen, kulttuurin muutoksen ja yhteistyön, joka johtaa nollatoleranssiin koiran- ja kissanlihan kulutukseen."

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.
Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.