Leonid-meteorisuihku näkyy tänä viikonloppuna kaikkialla Thaimaassa

Kansallinen-

15. marraskuuta 2023 Thaimaan kansallinen tähtitieteellinen tutkimuslaitos (NARIT) ilmoitti julkisesti, että Leonid-meteorisuihku tapahtuu 17. marraskuuta illasta 18. marraskuuta 2023 varhaiseen aamuun.

Leonidin meteorisuihku, joka tapahtuu vuosittain 6.-30., saavuttaa huippunsa 17 puolenyön jälkeen, noin kello 2023 01 aamunkoittoon asti.

Putoavien meteorien enimmäisnopeus nousee 15:een tunnissa.
Selkeää tähtitieteellistä havainnointia varten on suositeltavaa tarkastella Leonidia pimeissä paikoissa paljaalla silmällä. Nämä meteorit näkyvät kirkkaina valojuovina, jotka kulkevat taivaan läpi, ja ne näkyvät ilman teleskooppeja.

Leonidien meteorisuihku on peräisin Tempel-Tuttle-komeetan pölyhiukkasista, joka kiertää aurinkoa 33 vuoden välein. Kun Maa kulkee komeetan kiertoradan läpi, se houkuttelee jäännösjäännöksiä ilmakehään, mikä aiheuttaa upeita meteorinäytöksiä ja ansaitsee tittelin "Meteorisuihkujen kuningas".

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/