Kun lopullisia marihuanalakeja valmistellaan lähetettäväksi Thaimaan parlamentille, vastustavat ryhmät valmistautuvat keskusteluun

Kansallinen-

14. marraskuuta 2023 kansanterveysministeri tohtori Cholnan Srikaew paljasti Thaimaan kansalliselle medialle äskettäin pidetystä kokouksesta, jossa laadittiin marihuana- ja hamppulaki.

Kuultuaan äskettäisen luonnoksen periaatteet kokouksen jälkeen, tohtori Cholnan totesi thaimaalaisille toimittajille, että muutoksen tarkoituksena on selventää ja vetää raja virkistystarkoituksiin ja lääketieteellisiin näkökohtiin. Tohtori Cholnan ilmaisi huolensa kansalaisten terveydestä ja rohkaisi marihuanan käyttöä terveyteen ja lääketieteellisiin näkökohtiin selkeän standardin mukaisesti.

Thaimaan toimittajat kysyivät äskettäin julkaistusta luonnoksesta "Marihuanan käytön kielto virkistystarkoituksiin", tohtori Cholnan sanoi, ettei hän lukenut koko marihuana- ja hamppulakiehdotusta, mutta hän oli samaa mieltä käyttösääntöjen periaatteista. Marihuana tietyissä paikoissa, kuten THC-uutteet, jotka sisältävät yli 0.2 prosenttia THC:tä, katsotaan laittomaksi aineeksi ja laitonta.

Tohtori Cholnan kuitenkin lisäsi, että jatkotutkimuksista keskustellaan siitä, ovatko marihuanan osat, kuten silmu, juuret, lehdet ja kudokset, THC-kriteerien ulkopuolella ja voivatko ne aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia ja riippuvuutta tupakoitsijoille.

Thaimaan toimittajat kysyivät, vaikuttaako uusi laki yksityiseen sektoriin vai ei, tohtori Cholnan totesi, että Thaimaan lakia kirjoitetaan pitäen ensisijaisena terveydellisiä ja lääketieteellisiä näkökohtia, ja kaikki, mikä rikkoo lakia, katsottaisiin laittomaksi., jossa todetaan, että taloudelliset näkökohdat eivät olleet lakiehdotuksessa mukana.

Lakiluonnoksia odotetaan tarkasteltavan useissa eri valiokunnissa ja ryhmissä, sekä marihuanan puolesta että vastustamisessa, seuraavien viikkojen aikana ennen kuin ne todennäköisesti menevät parlamenttiin äänestämään jo joulukuussa. Nähtäväksi jää, miten lakiehdotukset vaikuttavat Thaimaan marihuanateollisuuteen vai kieltävätkö ne nimenomaisesti virkistyskäytön vai kiristävätkö sen sijaan sääntöjä ja politiikkaa.

Arviolta 6,000 2022 kannabiskauppaa on avattu ympäri Thaimaata sen jälkeen, kun tehdas dekriminalisoitiin vuoden XNUMX puolivälissä, mutta jatkuva poliittinen taistelu on käyty eri sidosryhmien välillä, joilla on vastakkaiset tavoitteet. Monet hoitopaikat ovat suoraan sanottuna keskittyneet kannabiksen virkistyskäyttöön ja odottavat varovaisesti, vaikuttavatko lopulliset lakiehdotukset heidän liiketoimintaansa. Kuten todettiin, kannabisyritysten edustajat ja aktivistit ovat kuitenkin mukana myös kannabiksen lopullisten määräysten lainsäädännössä ja jakavat varmasti näkemyksensä ja mielipiteensä.

Thaimaan nykyinen sisäministeri Anutin Charnvirakul, joka johti aloitetta marihuanan laillistamiseksi ja dekriminalisoimiseksi Thaimaassa toimiessaan kansanterveysministerinä vuonna 2022, on myös varma, että hänellä on sanansa lopullisista säännöistä ja määräyksistä, vaikka se olisikin kulissien takana, TPN toteaa.

Jatkamme tämän tarinan seuraamista tiiviisti seuraavien muutaman viikon ajan.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/