THAI näkee 16 miljardia bahtia voittoa matkailun elpymisen keskellä

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thai International Airways Plc (THAI) on raportoinut paluun 16.31 miljardin bahtin nettovoitolla vuoden 2023 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana matkailualan elpymisen vetämänä. Tämä on merkittävä parannus viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Kolmannella vuosineljänneksellä THAI ja sen tytäryhtiöt tekivät 1.55 miljardin bahtin nettovoiton, kun se edellisenä vuonna oli 4.78 miljardia bahtia. Yhtiön liikevaihto kasvoi 12.6 % 37 miljardiin bahtiin matkustajaliikennetulojen kasvun ansiosta.

Toiminnan tehostaminen on johtanut käyttökatteen huomattavaan kasvuun ja 7.72 miljardin bahtin voittoon ydinliiketoiminnasta. Lentoyhtiö onnistui hieman kasvattamaan kokonaiskustannuksiaan tuotanto- ja kuljetusmäärien kasvusta huolimatta.

THAI:n viimeaikaisiin toimintastrategioihin kuuluu lentoreittien laajentaminen erityisesti Japaniin ja Thai Smile Airways -lentokoneiden integrointi palvelun tehostamiseksi. Tämä muutos on osa lentoyhtiön laajempaa strategiaa tehostaa toimintaa ja mukautua elpyvään matkailualaan.

Syyskuun 2023 loppuun mennessä THAI:n taseen loppusumma on kasvanut merkittävästi, ja velat ovat kasvaneet vastaavasti. Lentoyhtiön negatiivinen oma pääoma on kuitenkin pienentynyt, mikä kuvastaa sen jatkuvaa talouden elpymistä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.