Mahtava meteorisuihku Thaimaan taivaalla tänä iltana

Kansallinen-

21.–22. lokakuuta 2023 valmistaudu taivaalliseen spektaakkeliin, kun Orionid-meteorsuihku koristaa yötaivasta tänä iltana, vuoden kirkkain meteorisuihku.

Thaimaan kansallinen tähtitieteellinen tutkimuslaitos (NARIT) suosittelee tämän tähti-shown katsomista lauantai-iltana klo 10 alkaen sunnuntain varhaiseen aamuun. Meteorit ovat kirkkaimmillaan klo 30 jälkeen kuun laskettua, mikä tarjoaa optimaaliset katseluolosuhteet.

Tämä vuotuinen ilmiö on havaittavissa kaikkialla Thaimaassa syyskuun lopusta marraskuun alkuun, ja parhaan kokemuksen saamiseksi on suositeltavaa etsiä pimeitä, valosaastettomia alueita.

Orionidit ovat peräisin Halleyn komeetan jättämästä roskasta, joka kiertää sisäisen aurinkokunnan läpi 76 vuoden välein. Kun komeetta lähestyy aurinkoa, se vapauttaa pölyä ja kaasuhiukkasia. Nämä hiukkaset hajaantuvat virraksi, jonka maa kohtaa joka lokakuu. Saapuessaan ilmakehämme pölyhiukkaset palavat ja tuottavat kirkkaita valoviivoja, joita näemme meteoreina.

Nämä Orionin tähdistön mukaan nimetyt meteorit näyttävät olevan peräisin läheltä tähdistön kirkasta tähteä, Betelgeuse. NARIT ehdottaa, että taivaanvartijat voisivat ottaa upeita valokuvia meteorisuihkusta yhdessä loistavien tähtien, kuten Siriuksen ja Betelgeusen, rinnalla.
Jos kuitenkin haluat nähdä itse Halleyn komeetan, sinun on odotettava vuoteen 2061, jolloin se lähestyy Aurinkoa seuraavan kerran. Nauti taivaallisesta showsta tänä viikonloppuna ja ota kaikki irti tästä upeasta tapahtumasta.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/