Thaimaan pääministeri pohtii asevalvonnan tiukentamista ja ulkomarkkinoiden laajentamista

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Hallitus tehostaa ponnistelujaan Thaimaan laajalle levinneen ampuma-aseongelman ratkaisemiseksi.

Pääministeri ja valtiovarainministeri Srettha Thavisin, kuultuaan eri virastoja ja keskusteltuaan varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakulin kanssa, pyysi lisää valvontaa tällä alalla.

Lisäksi markkinoiden laajentumisen nopeuttamiseksi ulkomaille on kutsuttu keskusteluihin Thaimaan suurlähettiläiden ja ulkoministeriön edustajat.

Hallituksen tiedottaja Chai Watcharong paljasti pääministerin käskyn "hätähälytysjärjestelmän" nopeasta käyttöönotosta erityisesti ampuma-aseisiin liittyvien välikohtausten osalta. Direktiivissä korostetaan kokonaisvaltaista lähestymistapaa, mukaan lukien ampumajäljitelmien valvonnan tiukentaminen. Tärkeissä paikoissa vaaditaan tehostettuja turvatoimia. Tällaiset käskyt eivät vaadi komiteaa, joka antaa pääministerille välittömän vallan ja käskee eri virastoja toimia.

Ulkopolitiikan osalta pääministeri on kannustanut suurlähettiläät ennakoiviin toimiin ulkomarkkinoiden avaamiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.