Thaimaan pääministeri aikoo pidentää pubien ja baarien aukioloaikoja matkailualueilla houkutellakseen lisää turisteja

KUVA: bangkoktoday

Kansallinen -

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin aikoo pidentää pubien ja baarien aukioloaikoja toivottaakseen lisää turisteja tervetulleeksi.

Nation Groupin järjestämässä Thailand Economic Outlook 2024 -konferenssissa 4 Srettha piti puheen Talouden voimaannuttamisesta merkittävien muutosten kautta. Hänen tavoitteenaan on rakentaa luottamusta ulkomaisiin sijoittajiin ja tehdä Thaimaasta entistä houkuttelevampi kohde kansainväliselle yrityksille.

Srettha korosti suurten monikansallisten yritysten, kuten Microsoftin, Teslan ja Googlen, onnistuneita investointeja. Hän korosti, että Thaimaan tulisi aktiivisesti kohdistaa kansainväliset investoinnit talouskasvun avaimeksi ja pyrkiä yhdenmukaistamaan BKT-tavoitteensa.

Srettha korosti roolissaan Thaimaan pääministerinä, että hän olisi myös innokkaasti myyntimies houkuttelemaan ulkomaisia ​​sijoittajia Thaimaahan. Thaimaan pitäisi edustaa hyviä tuotteita kansainvälisillä markkinoilla kansainvälisten standardien periaatteella. Se on todellakin ratkaiseva askel luottamuksen rakentamisessa ulkomaisiin sijoittajiin Thaimaassa.

Vihreän energian osalta yksityiset sektorit ovat jo toteutuneet hyvin ja Thaimaan hallitus on valmis tehostamaan Green Energy -pöytäkirjaa vastaavasti. On kuitenkin tarpeen harkita sekä polttomoottoriajoneuvoja että sähköautoja säilytettäväksi vihreä energia liikkuu.

Kotimaan matkailun näkökulmasta monia viihdealueiden aukiolo- ja sulkemisaikoja koskevia sääntöjä ja rajoituksia harkittaisiin uudelleen ja poistettaisiin paikallisten toimenpiteiden ja ulkomaisten matkailijoiden mukaan. Pääministeri totesi, että yleinen sulkemisaika koko maassa, teknisesti keskiyöstä kahteen aamulla vyöhykkeestä riippuen, ei ole järkevää. Hän sanoi myös, että oli naurettavaa ajatella, että kaikki tapahtumapaikat noudattavat valtakunnallisesti nykyisiä konservatiivisia sulkemisaikoja, etenkin matkailualueilla.

Pääministeri Srettha totesi, että ulkomaalaiset turistit aloittavat usein iltansa vasta kello 10 tai 11, ja tapahtumapaikkojen sulkeminen pian myöhemmin ei ollut järkevä liikepäätös. Hän korosti, että hallitus tarkastelee alueita yksitellen välttääkseen paikallisten asukkaiden nukkumisen häiritsemisen, mutta matkailusta riippuvaisissa paikoissa, kuten Pattaya tai Phuket, todennäköisesti pidennetään aukioloaikoja.

Srettha totesi myös, että 24/7-toiminnan salliminen ei luultavasti ollut oikea vastaus, mutta nykyisten aukioloaikojen pidentäminen ja viihdealueiden tarkka tarkastelu oli, ja se myös lopettaisi mahdollisen virkamiesten korruption, jotta tapahtumapaikat voisivat pysyä auki myöhemmin.

Pattaya, Phuket ja muut matkailuvyöhykkeet ovat vaatineet pitkiä tunteja siitä lähtien, kun rajat avattiin kokonaan Covid-19-kriisin jälkeen vuonna 2022, mutta ne hylättiin jatkuvasti edellinen hallitus huolissaan mahdollisesta turvallisuudesta tai rattijuopumuksesta.

Tällä hetkellä lailliset sulkemisajat ovat puolenyön ja 2:n välillä viihdealueista riippuen. Useimmat Pattayan yritysten omistajat ovat osoittaneet kannattavansa klo 4 sulkemisaikaa, mikä heidän mielestään olisi parempi kompromissi ja parempi matkailijoille.

Ehdotukselle sulkemisaikojen laillisesta pidentämisestä ei kuitenkaan annettu aikarajaa. Thavisin ei myöskään kommentoinut, kumoaisiko hänen hallituksensa myös klo 2-5 alkoholin myyntikiellon, jonka peruuttamista ja poistamista myös matkailuryhmät ovat viime vuoden ajan vaatineet.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.