Thaimaa kamppailee kannabiksen dekriminalisoinnin aaltoiluvaikutusten kanssa

Kannabiksen tuoksuvien lonkeroiden kietouduttua Thaimaan kuuluisien katumarkkinoiden mausteisten tuoksujen kanssa kansakunta joutuu kietoutuvaan keskusteluun kovasti kiusatun kasvin äskettäisestä dekriminalisoinnista.

Vain vuosi huumepolitiikan merkittävästä muutoksesta Thaimaan vehreissä maisemissa on havaittu kannabisapteekkien "vihreä ryntäys" kuin sieniä monsuunikaudella, ja niiden juuret kietoutuvat paikallisiin kaupunkien ja kuntien talouksiin kaikkialla valtakunnassa. Maisema muuttuu, kun maanviljelijät siirtyvät perinteisistä viljelykasveista kannabiksen viljelyyn ja yrittäjät, kuten Wassaya Iemvijan ja Nitikrist Attakrist, entisistä lakimiehistä, joista tuli kannabishoitolan omistajia, navigoivat syntymässä olevan teollisuuden sameilla vesillä.

Mutta vuoroveden muutos on havaittavissa. Konservatiivisen koalitiohallituksen noustessa äskettäin valtaan, Thaimaan kannabisteollisuuden vehreä tulevaisuus uhkaa kuihtua. Pääministeri Srettha Thavisinin aikomus "korjata" lainsäädäntöä hämärtyy pienyritysten ja maatalousyhteisöjen yli, jotka ovat kätkeytyneet kannabiskaupan lämpimään syleilyyn.

Dekriminalisointi tarjosi monille mahdollisuuksia. Maanviljelijät, jotka olivat aiemmin kiinni perinteisten rahakasvien, kuten riisin, taloudellisiin oikkuihin, löysivät kannabisteollisuudesta uutta elinvoimaa. Kasvu ulottui alan ulkopuolelle, peittäen pienyrityksiä, turvaamalla perheitä ja parantaen lasten koulutusmahdollisuuksia.

Monimutkaisessa tanssissa kannabiksesta tuli sekä kukoistava bisnes että elinehto thaimaalaisille.

Kuitenkin näiden vaurauden ja voimaantumisen tarinoiden rinnalla on hallitus, joka on täynnä huolta laajalle levinneistä huumekysymyksistä, erityisesti Thaimaan koillis- ja pohjoisosissa. Hallitus harkitsee kannabiksen käytön rajoittamista vain lääketieteellisiin sovelluksiin yrittääkseen pysäyttää tunnetun virkistyskäytön tulvan.

Iemvijanin ja Attakristin kaltaiset yrittäjät sekä kannabiksen kannattajat vastustavat jyrkästi tällaisia ​​rajoituksia ja korostavat dekriminalisoinnin jälkeen kukoistaneet taloudelliset ja hyvinvointiedut. He väittävät, että kannabis on kudoutunut Thaimaan sosioekonomiseen ja kulttuuriseen kankaaseen tarjoten paitsi tulonlähteen myös vaihtoehdon stressin lievitykseen ja mielenterveyden hallintaan yhteiskunnassa, jossa nämä ongelmat haisevat usein pinnan alla.

Ratkaiseva kysymys piilee: Voiko Thaimaa ohjata keskitietä, jossa sääntely ja tuki esiintyvät symbioottisessa tasapainossa ja edistävät kannabisteollisuutta, joka on sekä taloudellisesti elinkelpoinen että sosiaalisesti vastuullinen?

Virheelliset sääntelytoimet voivat vaarantaa dekriminalisoinnin seurauksena syntyneiden yritysten lisäksi myös niiden maaseutualueiden toimeentulon, jotka ovat panostaneet tulevaisuutensa satoon. Se kutsuu tutkimaan, pitäisikö sääntelykehysten heilurin kääntyä kohti tiukkoja rajoituksia vai nojautua kukoistavaan teollisuuteen, joka on näennäisesti kylvänyt vaurauden siemeniä Thaimaan yhteiskunnan eri kerroksiin.

Kansainväliset tarkkailijat korostavat, että kielto, jolla on mahdollisuus ajaa kauppaa maan alle ja pois sääntelyn valvonnasta, on historiallisesti osoittautunut turhaksi ja toisinaan haitalliseksi. Sotkeutumalla jälleen sotaan kannabista vastaan ​​Thaimaan hallitus saattaa vahingossa kiihdyttää laitonta kauppaa ja riistää niiltä, ​​jotka ovat löytäneet pelastusköyden laillisesta kannabiksen kaupasta.

Eteenpäin suuntautuvan tien havaitseminen edellyttää kuitenkin vivahteikkaan ymmärtämistä kannabiskauppaan liittyvistä sosioekonomisista, kulttuurisista ja kansanterveydellisistä vaikutuksista. Se vaatii dialektiikkaa, jossa yrittäjien, maanviljelijöiden ja laajemman yleisön äänet sulautuvat datalähtöiseen päätöksentekoon, mikä muodostaa tulevaisuuden, jossa sääntely ja yritys voivat elää harmonisesti rinnakkain.

Kun Thaimaa on palaamassa kielteisempään kannanottoon kannabiksen suhteen, ei voi muuta kuin pohtia mahdollisuuksien, hyvinvoinnin ja mahdollisten taloudellisten jälkivaikutelmien linjoja, jotka saatetaan tukahduttaa.

Tulevat kuukaudet paljastavat epäilemättä Thaimaan päättäväisyyden lehden ja paljastavat, päättääkö kansakunta vaalia vai mitätöidä kasvavaa kannabisteollisuutta.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Tom on https://pembrokeshire-herald.com/ -sivuston toimittaja ja usein vieraileva kirjoittaja meille, koska hän vierailee usein Thaimaassa ja nauttii kulttuurista ja historiasta.