THEOS-2-satelliittilaukaisu 7. lokakuuta

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaan toinen maanhavainnointisatelliitti, joka tunnetaan nimellä THEOS-2, on määrä lähteä kiertoradalle 7. lokakuuta korkeakoulutustieteen tutkimus- ja innovaatioministeri Supamas Isarabhakdin mukaan.

Laukaisu on merkittävä virstanpylväs maan avaruusteknologian ja innovaatioiden kehitykselle. Geo-informatiikan ja avaruusteknologian kehitysvirasto (GISTDA) on valvonut 7.8 miljardin bahtin projektia vuodesta 2019 lähtien.

THEOS-2:ssa on korkearesoluutioiset kuvantamisominaisuudet, jotka pystyvät havaitsemaan maapallon esineitä, joiden mittakaava on jopa 50 senttimetriä. Satelliitin tiedot ovat tärkeitä eri alueilla, kuten maatalouden kehittämisessä, katastrofien hallinnassa ja hiilidioksidipäästöjen hallinnassa.

THEOS-2:n laukaisu on myös 15-vuotinen Thaimaan ja Airbusin yhteistyö, jossa yhdistyvät huippuluokan avaruusteknologia ja GISTDA:n asiantuntemus.

GISTDA aikoo myös laukaista Thaimaan ensimmäisen kotimaassa tuotetun matalan maan satelliitin THEOS-2A ensi vuonna.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.