Merkittävä aktivisti Thaimaassa tuomittiin neljäksi vuodeksi vankilaan

Kansallinen -

Demokratiaa kannattava aktivisti ja asianajaja Arnon Nampa on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen hänen Thaimaan monarkiaa koskevien huomautustensa johdosta lokakuussa 4 järjestetyssä mielenosoituksessa.

Eilen, 26. syyskuuta, Ratchadaphisek Roadin rikostuomioistuin piti käsittelyn tapauksesta, jossa Arnonia syytettiin kuninkaallisen instituution herjaamisesta Prayut Chan-o-chan hallitusta vastaan ​​14. lokakuuta 2022 Bangkokissa järjestetyn mielenosoituksen aikana.

Arnon, 39, joka on myös Thai Lawyers for Human Rights -järjestön asianajaja, joutui myös syytteeseen Emergency Decreto -asetuksen rikkomisesta, joka kielsi julkiset kokoontumiset koronaviruspandemian aikana.

Mielenosoituksen aikana Arnon esitti kolme vaatimusta Prayut-hallitukselle: 1. Pääministeri Prayut Chan-o-cha joutuu eroamaan. 2. Laadi uusi perustuslaki. 3. Uudista monarkia.

Thai Lawyers for Human Rights -järjestön raportin mukaan tuomioistuin on tuominnut Arnonin neljäksi vuodeksi vankeuteen ilman ehdonalaisuutta ja 4 20,000 bahtin sakot lese majeste -lain (112 §) ja hätäasetuksen rikkomisesta. Samaan aikaan tuomioistuin on hylännyt 7 muuta häntä vastaan ​​nostettua syytettä.

Vastaaja hakee ilmoitushetkellä valitusta.

Thaimaan ihmisoikeuslakijärjestön mukaan viime kuussa ainakin 257 ihmistä on syytetty pykälästä 112 vuodesta 2020 lähtien.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/