Thaimaan FDA vahvistaa maahantuotujen japanilaisten merenelävien turvallisuuden

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Food and Drug Administration (FDA) on vakuuttanut kuluttajille, että Japanista tuodut merenelävät ovat edelleen turvallisia kulutukseen tiukkojen radioaktiivisuustestien jälkeen. Ilmoitus tulee keskellä kansainvälistä huolta Fukushiman ydinvoimalaitoksen puhdistetun veden vapautumisesta, joka tuhoutui tsunamin vuonna 2011.

FDA:n apulaispääsihteeri Lertchai Lertvutin mukaan tiukat turvallisuustoimenpiteet on otettu käyttöön sen jälkeen, kun Fukushiman laitos alkoi päästää käsiteltyä radioaktiivista vettä Tyynellemerelle 24. elokuuta. FDA on tähän mennessä suorittanut testejä 75:llä "vaarassa olevalla" näytteellä. äyriäiset, mukaan lukien kalmarit, nilviäiset ja raput, niiden cesium-134- ja cesium-137-pitoisuuden analysoimiseksi.

Lertchai sanoi, että 42:sta 73:sta tähän mennessä analysoidusta näytteestä saadut tulokset eivät ole osoittaneet kansainvälisiä standardeja ylittäviä radioaktiivisia jälkiä, kun taas muiden 33 näytteen analysointi on edelleen kesken.

FDA:n apulaispääsihteeri vakuutti yleisölle, että jos näytteet havaitaan radioaktiivisilta saastuneilta, vahingoittuneet kalavarastot tuhottaisiin ja tuonti keskeytettäisiin välittömästi. Hän lisäsi, että FDA on ryhtynyt kattaviin toimenpiteisiin varmistaakseen, että kaikki tuodut merenelävät eivät ole radioaktiivisia.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.