Thaimaan hallitus muuttaa ulkomaisia ​​tuloverosääntöjä sulkeakseen porsaanreikiä

Kansallinen -

Pyrkiessään korjaamaan ulkomaisten tuloverotuksen porsaanreikiä Thaimaan hallitus on ottanut käyttöön uusia sääntöjä, joiden se sanoi sulkevan lopullisesti nämä aukot lopullisesti, ja samalla puututtava myös tuloeroihin maan sisällä.

Thaimaan valtiovarainministeriö otti viime viikolla käyttöön tiukemman ulkomaantulosäännön, joka astuu voimaan 1 alkaen.

Pääministeri Srettha Thavisinin esittämä uusi sääntö, jonka tavoitteena on puuttua tulojen tasa-arvoon ja veroporsaanreikiin, antaa viranomaisille valtuudet periä veroja sellaisten henkilöiden ulkomaisista tuloista, jotka ovat asuneet Thaimaassa vähintään 180 päivää kyseisenä verotusvuonna.

Uuden järjestyksen mukaan ulkomailla verotettavaa tuloa ansaitsevat asukkaat ovat tuloveron alaisia ​​riippumatta siitä, minä verovuonna he tuovat varat Thaimaahan tai minä vuonna, jolloin rahat on ansaittu, verovirasto ilmoitti 15. .

Aikaisemmin ulkomaalaista tuloa saaneet olivat vapautettuja tuloverosta, jos he toivat varat Thaimaahan eri vuonna kuin tulon ansaintavuonna.

Uusi sääntö korjaa nyt tämän kuilun käytännössä verottamalla offshore-tuloja aina, kun ne lähetetään maahan.

Se on kuitenkin herättänyt huolta myös monien ulkomaalaisten keskuudessa, vaikka sen aikomus näyttää kohdistuvan pääasiassa thaimaalaisiin, ja kaksoisverosopimukset voisivat välttää osan vaikutuksista joidenkin ulkomaalaisten kohdalla. Aikomuksesta huolimatta säännöt voivat silti monimutkaistaa joidenkin ulkomaalaisten asioita, jotka oleskelevat Thaimaassa yli 180 päivää vuodessa.

Pääministeri Srettha korosti maanantaina 18. syyskuuta tämän liikkeen tärkeyttä ja sanoi: "Jotkut ihmiset eivät ehkä ole tyytyväisiä siihen, että kaivaudun tähän alueeseen, mutta eriarvoisuus on suuri ongelma. Verotuksen periaate on, että ansaitsemistasi tuloista on maksettava veroa riippumatta siitä, miten ne ansaitset, eikä käyttää hyväksi erilaisia ​​porsaanreikiä niiden välttämiseksi.

On kuitenkin tärkeää korostaa, että jos offshore-lähteistä saadut tulot eivät ole veronalaisia ​​tai kuuluvat thaimaalaisen tuloverolain mukaan vapautettuihin luokkiin, asukkaiden ei tarvitse maksaa tuloveroa tuodessaan tuloja. Thaimaahan.

Mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa ulkomaalaisille, uudet säännöt ovat saaneet aikaan intensiivistä keskustelua sosiaalisessa mediassa ja huolta. Monet nettiläiset ovat huomauttaneet, että useimmilla ulkomailla asuvilla on kaksoisverosopimukset omien kotimaidensa kanssa, joten jos tulot olisi jo verotettu esimerkiksi Isossa-Britanniassa, niitä ei teoriassa voitaisi kaksinkertaisesti verottaa Thaimaassa.

On myös keskusteltu siitä, koskeeko uusien sääntöjen termi "asukas" vain yli 180 päivän oleskelua tai Thaimaan kansalaisuutta, ja useimmat näyttävät uskovan, että sääntöjen nykyisen tulkinnan perusteella tämä olisi entinen eikä jälkimmäinen.

Ei myöskään ole merkkejä siitä, voitaisiinko ulkomaalaiset saada virallisesti verovapaudesta tai tarkoittaako tämä kaksoisveroasemasta riippumatta, jos ulkomaalaisen ulkomaalaisen pitäisi nyt laillisesti tehdä Thaimaan veroilmoitus joka vuosi. Ulkomaalaiset ulkomaalaiset joillakin viisumiastuksilla, erityisesti työviisumeilla, tekevät tämän jo tai ovat heidän yrityksensä hoitaa ne puolestaan.

Valtiovarainministeriö on ilmoittanut ymmärtävänsä paljon uusien sääntöjen kasvavasta huolesta ja aikovat antaa niihin lisäselvityksiä lähitulevaisuudessa ennen niiden voimaantuloa.

TPN-media on saanut jo monia lukijaviestejä ja sähköposteja, jotka ovat täynnä huolta vireillä olevista säännöistä, mutta moniin kysymyksiin ei yksinkertaisesti voida vastata konkreettisella vastauksella ennen kuin Thaimaan hallitus antaa lisäselvityksiä.

Jatkamme kuitenkin näiden uusien sääntöjen käsittelemistä, kun niitä selkiytetään ja laajennetaan, ja kehotamme tulevista säännöistä kiinnostuneita pitämään TPN Mediaa tarkasti silmällä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.