Thaimaa voitti Aasian naisten lentopallon mestaruuden finaalissa Kiinaa vastaan

KUVA: Thairath

Kansallinen -

Thaimaa eilen varmisti ensimmäisen Aasian naisten lentopallon mestaruuden sitten vuoden 2013 ja voitti Kiinan intensiivisessä viiden erän ottelussa Nakhon Ratchasimassa. Korat Chatchai Hall oli täynnä 5,000 innostunutta fania.

Lopputulos oli 25-21, 25-27, 25-19, 20-25, 16-14.

Thaimaan paras maalintekijä oli Chatchu-On Moksri vaikuttavilla 23 pisteellä, mukaan lukien 21 hyökkäystä, yksi blokki ja yksi ässä. Ajcharaporn Kongyot lisäsi 22 ja Thatdao Nuekjang 16 pistettä. Kiinan Wu Mingjie teki 22 pistettä.

Thaimaalainen joukkue Ajcharapornin säälimättömien hyökkäysten johdolla siirtyi aluksi johtoon lukemin 8-6. Kiinan vahvasta paluusta huolimatta Chatchu-Onin voimakas piikki varmisti ensimmäisen erän.

1-0 johdolla Thaimaa pelasi toisessa erässä varmuudella. Kiinan vaikuttavasta paluusta huolimatta Thaimaan strategiset muutokset ja määrätietoinen peli auttoivat heitä saamaan hallinnan takaisin.

Ratkaisevassa erässä molemmat joukkueet taistelivat kiivaasti. Thaimaan päättäväisyys teki lopulta eron, sillä he varmistivat voiton 16-14.

Maailmanlaajuisesti 14. sijalla oleva Thaimaa pääsi finaaliin kukistamalla viisinkertaisen mestarin Japanin puolivälierissä 3-2. Kiina, jolla on 13 Aasian mestaruutta, varmisti ensimmäisen finaalipaikkansa sitten vuoden 2015.

Thaimaan aiemmat Aasian mestaruusvoitot olivat vuonna 2009 Kiinaa vastaan ​​ja vuonna 2013 järkyttävällä voitolla Japanista, molemmat Nakhon Ratchasimassa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.