Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: Ex-PM Thaksinin vankeusrangaistusta lyhennettiin ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 28. elokuuta 2023 sunnuntaihin 3. syyskuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!
On odotettavissa, että useampia maita, kuten Intia, sisällytetään viisumivapaiden maiden luetteloon houkutellakseen edelleen vierailijoita maahan.

2. Vangittu entinen Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatra on pyytänyt virallisesti kuninkaallista armahdusta hieman yli viikko sen jälkeen, kun hän oli palannut maahan 15 vuoden itsepakotuksen jälkeen.

Armahdus myönnetään Hänen Kuninkaallisen Majesteettinsa kuninkaan harkinnan mukaan.

Hänen kuninkaallinen majesteettinsa kuningas on päättänyt lyhentää entisen pääministerin Thaksin Shinawatran vankeusrangaistusta kahdeksasta vuodesta yhteen vuoteen sen jälkeen, kun hänen kuninkaallisen armahdushakemuksensa tuli ilmi eilen 8. elokuuta.

Royal Gazettessa julkaistun lausunnon mukaan Thaksinin vankeusrangaistusta on lyhennetty, koska hän on aiemmin toiminut pääministerinä, joka hoiti tehtäviä kansakunnan ja kansan hyväksi.

3. Linja-auton kuljettaja julistettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla, kun taas 14 ihmistä loukkaantui Bangkokista Hat Yaihin (Songkhlassa) kulkevan matkustajabussin törmättyä Chumphonissa.

Pääkuljettaja, Mr. Surachai Buaphet, 43, Trangista, löydettiin kuolleena kuljettajan istuimen läheltä. Neljätoista henkilöä, enimmäkseen kotimaisia ​​turisteja.

4. Thaimaalainen poliittinen aktivisti ja hallituspuolueen Pheu Thain vankkumaton kannattaja järjesti lauantaina tapahtuman, jossa ihmiset heittivät ihmisen ulosteita hänen ruumiilleen pitääkseen poliittisen lupauksensa, jonka mukaan hänen tukemansa puolue ei koskaan yhdistä voimiaan armeijan tukemien puolueiden kanssa.

Tapahtuma kesti noin 20 minuuttia, ja noin tusina ihmistä ilmestyi heittelemään ulosteita Duangritille. Hän käytti suojavarusteita, mukaan lukien kypärä, täysi hazmat-puku, suojalasit ja naamari.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.