Chiang Mai raportoi kahdesta uudesta apinarokkotapauksesta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kansanterveysviranomaiset ilmoittivat äskettäin kahdesta uudesta apinarokkotapauksesta Chiang Main maakunnassa ja ilmaisivat samalla huolensa denguekuumetapausten huipusta tänä vuonna.

Chiang Main kansanterveystoimiston tartuntatautien valvontayksikön johtaja Songyot Khamchai on raportoinut, että viranomaiset löysivät maakunnasta kaksi vahvistettua rokkotartuntatapausta. Ensimmäinen tapaus oli 31-vuotias mies, joka sai viruksen vieraillessaan Taiwanissa, mutta hänellä ei ole enää riskiä levittää sitä, koska hän oli jo ylittänyt itämisajan.

Toinen tapaus on 40-vuotias mies, joka sairastui infektioon toisessa provinssissa ja oli Chiang Maissa oireiden ilmaantuessa. Potilas on tällä hetkellä karanteenissa kotikaupungissaan.

Thaimaassa on toistaiseksi raportoitu 217 rokkotapausta, joista 187 on Thaimaan kansalaisia. Yhden kuoleman on raportoitu johtuneen rokkoinfektioihin liittyvistä infektioista.

Samaan aikaan maakuntien viranomaiset ovat huolissaan denguekuumetapausten määrästä, joka kasvaa rajusti. Songyot sanoi, että maakunta on ilmoittanut noin 5,000 1,000 tapauksesta tänä vuonna, kun koko vuonna 2022 vain XNUMX XNUMX. Chiang Main kaupungin viisi aluetta, joissa tapauksia on eniten, ovat pääkaupunkialue sekä Mae Ain piirit, Fang, Chai Prakan ja Mae Rim.

Kansanterveysviraston johtaja totesi, että jos tapausten määrä ei vähene tämän kuun loppuun mennessä, viranomaiset voivat julistaa Chiang Main pääkaupunkialueen dengue-epidemia-alueeksi. Tämä tarkoittaa, että alue edellyttää tartuntatautilain täytäntöönpanoa uusien tartuntojen ehkäisemiseksi ja asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi kaupungissa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.