Patsas Bangkokissa aiheuttaa suurta kiistaa

Bangkok -

Buddhalaiset Bangkokissa vaativat korkean, mystisen patsaan poistamista, jonka he väittivät olevan häiritsevä ja pelottava.

Patsas, joka sijaitsee Night Bazaar -hotellin yksityisellä alueella Huai Khwangin alueella, muistuttaa siivellistä, mustaa gargoyle-hampaat ja karmiininpunaiset kynnet. Palvojat uskovat sen olevan vaurauden jumala, mutta jotkut buddhalaiset sanovat sen olevan ristiriidassa heidän uskontonsa periaatteiden kanssa.

Patsas on nimeltään "Khru Kai Kaeo", ja jotkut sanovat, että se oli edesmenneen khmerien kuninkaan arvostettu opettaja. Tästä luvusta ei kuitenkaan ole mainintaa historiallisissa asiakirjoissa.

Patsas pystytettiin viime kuukausina, ja se on nopeasti kiinnittänyt autoilijoiden ja ohikulkijoiden huomion Ratchadaphisek Roadilla, jolla hotelli sijaitsee. Jotkut sanovat, että patsaan uhkaava ulkonäkö on hämmentävä, kun taas toiset pelkäävät, että se saattaa edistää epätavallisia uskonnollisia käytäntöjä. Toiset ovat kuitenkin kerääntyneet rukoilemaan patsasta uskoen, että heille voitaisiin antaa suurta vaurautta.

Thaimaan buddhalaisuutta tukevien taiteilijoiden neuvosto on tehnyt valituksen Bangkokin metropolin hallinnolle (BMA) vaatien patsaan kiireellistä poistamista. Neuvosto sanoo, että patsas häiritsee yleisöä ja että se edistää uskomuksia, jotka eivät ole buddhalaisuuden mukaisia.

Toinen ryhmä, National Thai People, on tehnyt valituksen suoraan Bangkokin kuvernöörille Chadchart Sittipuntille. He väittävät, että patsaan palvojat aikovat uhrata eläimiä paikalla, mutta ilman vankkoja todisteita.

Kuvernööri Chadchart on järjestänyt tapaamisen Night Bazaar -hotellin omistajan kanssa käsitelläkseen patsaan ympärillä olevia lisääntyviä huolenaiheita.

Tapaus on herättänyt keskustelua uskonnon roolista julkisessa elämässä Thaimaassa. Jotkut ihmiset uskovat, että patsas pitäisi poistaa, koska se on häiritsevää ja pelottavaa, kun taas toisten mielestä sen pitäisi antaa jäädä, koska se on uskonnonvapaus.

BMA:n odotetaan tekevän päätöksen patsaan kohtalosta lähipäivinä. On raportoitu, että patsas saattaa mahdollisesti rikkoa tiettyjä sääntöjä sen korkeuden vuoksi. Patsas on 6 metriä korkea, ja jotkut patsaan kannattajat ovat todenneet sen olevan paljon pienempi kuin monet buddhalaiset patsaat.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/