Pheu Thai ja Bhumjaithai lupaavat muodostaa uuden Thaimaan hallituksen

Kansallinen -

Bhumjaithai-puolue on sopinut yhdistävänsä kädet Pheu Thai -puolueen kanssa muodostaakseen uuden hallituskoalition, Bhumjaithain johtaja Anutin Charnvirakul sanoi lehdistötilaisuudessa 7. elokuuta.

Bhumjaithai suostui perustamaan hallitusliittouman Pheu Thain kanssa kolmella ehdolla, mukaan lukien: 1) liittouma ei saa sisältää Move Forward -puoluetta 2) liittouma ei saa sekaantua lese-majeste-lakiin, joka koskee kuninkaallisen kunnianloukkausta ja 3) liittouma ei saa tukea. vähemmistöhallitus.

Päätös vaihtaa puolta syntyi tämän jälkeen Pheu Thai hylkäsi edellisen Move Forward -puolueen johtaman liittouman 2. elokuuta, jälkimmäisen johtajan Pita Limjaroenratin epäonnistuneen tarjouksen astua virkaan.

Anutin, joka on tällä hetkellä väliaikainen kansanterveysministeri, suostui tukemaan Pheu Thain pääministeriehdokasta Srettha Thavisinia sanoen, että nyt on ensisijaisen tärkeää muodostaa hallitus, jotta maa pääsee eteenpäin.

Samoin Pheu Thain johtaja Chonlanan Srikaew totesi, että syy hänen puolueensa liittoutumiseen Bhumjaithain kanssa on murtautua nykyisestä poliittisesta umpikujasta, koska maalla ei vieläkään ole virallista hallitusta 14. toukokuuta 2023 pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen.

Uudella Pheu Thain johtamalla koalitiolla on nyt 212 ääntä, ja molemmat osapuolet vahvistavat, että se saavuttaa lopulta yli 300 ääntä vahvan hallituskoalition muodostamiseksi.

Puolueet eivät ole vielä julkistaneet muiden koalitiokumppaneiden nimiä.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/