Move Forward -puolue ehdottaa nollaperusteista budjetointijärjestelmää Thaimaalle

Move Forward -puolue (MFP) on ehdottanut nollaperusteisen budjetoinnin (ZBB) käyttöönottoa nykyisen budjetointikäytännön tilalle väittäen, että nykyinen järjestelmä on huono vastaus ihmisten tarpeisiin byrokraattisten esteiden vuoksi.

Nollaperusteinen budjetointi on budjetointiprosessi, joka vaatii valtion virkamiehiä luomaan budjetin joka vuosi alusta alkaen nollasta. Sen tavoitteena on vastata kiireellisiin tarpeisiin ja haasteisiin varmistamalla, että budjetti rakennetaan alusta alkaen. Tämä lähestymistapa eroaa perinteisistä budjetointimenetelmistä, jotka perustuvat asteittaiseen lisäykseen verrattuna aikaisempiin budjetteihin.

Budjettitoimiston johtaja Chalermphol Pensoot ilmaisi halukkuutensa keskustella ZBB:stä uuden hallituksen ja kolmen asiaan liittyvän organisaation, nimittäin valtiovarainministeriön, kansallisen taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen neuvoston ja Bank of Thailandin (BOT), kanssa.

MFP on kampanjoinut alustalla, joka sisältää eri valtion virastojen, kuten armeijan ja poliisin, uudistamisen sekä pyrkimyksen verotuksen hajauttamiseen paikallishallinnossa. Nämä uudistukset voivat johtaa budjettileikkauksiin joillakin aloilla ja lisätä määrärahoja toisilla, kuten lasten ja vanhusten hyvinvointiin.

Nykyinen hallitus on jo aloittanut 2024. lokakuuta alkavan varainhoitovuoden 1 budjettiesityksen laatimisen. Suunnitellut menot ovat 3.35 biljoonaa bahtia ja alijäämä 593 miljardia bahtia. Lakiesityksen voimaantulo edellyttää kuitenkin eduskunnan hyväksyntää.

Chalermphol on myöntänyt mahdollisen viivästyksen vuoden 2024 talousarviossa uuden hallituksen lähestymistavasta riippuen. Jos tuleva hallitus päättää muotoilla budjetin nollapohjalta, lakiesitys saattaa viivästyä seuraavan vuoden maaliskuuhun.

Edellinen on Thaimaan hallituksen lehdistötiedote

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/