Thaimaan sadekausi alkaa virallisesti

Thaimaa -

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) on ilmoittanut, että sadekausi Thaimaassa alkoi tänä vuonna virallisesti maanantaina (22).

Sateen ennustetaan jäävän sadekauden keskiarvoa pienemmäksi, noin 5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna 2022. Elo-syyskuun välisenä aikana on odotettavissa voimakkaampia sateita.

Thaimaan sadekausi päättyy lokakuun puolivälissä. Thaimaan eteläosassa, erityisesti kaakkoisrannikolla, sade kuitenkin jatkuu ensi vuoden 2024 tammikuun puoliväliin saakka.

Thaimaan ilmatieteen laitos varoittaa mahdollisesta sateesta, helleaalto jatkuu.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.