Thaimaa aikoo käyttää avaruusteknologiaa ilmansaasteiden torjuntaan

Thaimaa käyttää avaruusteknologiansa kehitystä ratkaistakseen jatkuvat ilmansaasteet ja ympäristöongelmat, jotka tällä hetkellä vaikuttavat kansanterveyteen ja maan maineeseen.

Parlamentin viestintä-, televiestintä- ja digitaalitalouden ja -yhteiskunnan komitea (DES) työskentelee parhaillaan avaruusteknologian ja -tutkimuksen huippuyksikön (Ecstar) kanssa avaruusteknologian hyödyntämiseksi ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Hankkeeseen on liittynyt myös thaimaalainen startup TeroSpace, joka avasi avaruusteknologian laboratorion Wiangpapao Technical Collegessa Chiang Raissa.

Ecstarin puheenjohtaja Settapong Malisuwan totesi, että projekti käyttää satelliittivalokuvausta metsäpalojen kuvion tallentamiseen kaikkialla Thaimaassa sekä PM2.5-saastumista edistävien olosuhteiden seuraamiseen. Tiedot kootaan metsäpalojen kronologiaan, jota voidaan analysoida tulevien tulipalojen ennustamiseksi, jotta ennaltaehkäisytoimenpiteitä voidaan toteuttaa.

Ecstar on saanut tehtäväkseen kehittää maan ensimmäiset Low-Earth Orbit (LEO) -satelliitit sekä tehostaa kansainvälistä yhteistyötä muiden avaruusjärjestöjen kanssa.

Thaimaa kärsii tällä hetkellä ilmansaasteista, erityisesti pohjoisella alueella, jossa metsäpalot ja maatalouden poltto nostavat PM2.5-pitoisuudet selvästi kansallisen turvallisuusrajan yläpuolelle. Tiistaina IQAir raportoi Chaing Main ilmanlaatuindeksiksi 210 ja listasi kaupungin yhdeksi maailman saastuneimmista sinä päivänä.

Lähde: Thaimaan National News Bureau

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/