Thaimaan kuningas kannattaa parlamentin hajottamista, mikä aloittaa virallisesti vaalikampanjan

Kansallinen -

Maaliskuun 20. päivänä hänen kuninkaallinen majesteettinsa Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn antoi kannatuksensa maan edustajainhuoneen hajoamiselle, mikä on virallisesti alkava kampanjakausi, joka johtaa tuleviin toukokuun vaaleihin.

Vaalilautakunnan odotetaan ilmoittavan vaalien tarkan päivämäärän myöhemmin tällä viikolla, ja alustava päivämäärä on 7. toukokuuta, joka asetettiin viime vuoden syyskuussa.

Thaimaan perustuslain mukaan vaalit on järjestettävä 45–60 päivän kuluessa parlamentin hajoamisesta, ja on tapana, että vaalit pidetään sunnuntaisin.

Pääministeri Prayut Chan-ochan päätös hajottaa talo ennenaikaisesti on antanut edustajainhuoneen jäsenille enemmän aikaa vaihtaa puoluetta ennen vaaleja.

Normaalisti ehdokkaiden olisi pitänyt olla puolueen jäseniä vähintään 90 päivää ennen vaaleja, jos eduskuntakausi olisi päättynyt suunniteltuna torstaina. Kuitenkin, jos se puretaan, perustuslaki lyhentää tätä määräaikaa 30 päivään.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [sähköposti suojattu]

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.