Nakhon Si Thammarat -mies vangittiin teurastuksen vuoksi, pentujen syöminen Soi Dog-poliisitutkinnan jälkeen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Nakhon Si Thammarat-

Nakhon Si Thammarat -mies on asetettu syytteeseen Thaimaan eläinsuojelulain nojalla pentujen teurastuksesta kulutukseen. Mies tuomittiin kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen eläinsuojelujärjestön Soi Dog Foundationin ja Chaloem Phrakiat Policen yhteisen tutkinnan seurauksena.

Koirien ja kissojen tappaminen ja niiden lihan syöminen on laitonta Thaimaassa The Cruelty Prevention and Welfare of Animal Act, BE 2557 (2014) – laki, jonka käyttöönottamiseksi Soi Dog teki tiivistä yhteistyötä hallituksen kanssa. Tämä lain mukainen onnistunut tuomio on myönteinen edistysaskel eläinten hyvinvoinnin kannalta Thaimaassa ja osoittaa säätiön horjumattoman sitoutumisen torjua eläinrääkkäystä sen kaikissa muodoissa.  

Tässä tapauksessa huolen herätti ensin maakuntaan sijoitettu Soi Dogin mobiiliklinikan henkilökunta, joka kohtasi pennun, jonka niskassa oli syvä haava. Paikalliset asukkaat johdattivat henkilökuntaa miehen luo ja totesivat, että he uskoivat hänen teurastavan ja syövän pentuja, mutta olivat pelänneet ryhtyä toimiin, koska hänen tiedettiin olevan väkivaltainen ja usein huumeiden vaikutuksen alainen. 

Haavoittunut koiranpentu ja sen viisi pentuekumppania kuljetettiin Soi Dogin tarhalle Phuketiin turvallisuutta ja hoitoa varten. Sillä välin säätiön omistautunut yhteisöyhteystiimi teki ilmoituksen paikalliselle Chaloem Phrakiatin poliisille.

Soi Dogin yhteisösuhdepäällikkö Sakdapol Thongchan ja apulaistutkintapoliisin kapteeni Boonchuea Sangsawat vierailivat miehen talossa, jossa he löysivät luita, ruumiita ja keitettyä lihaa. Hänet otettiin välittömästi kiinni epäiltynä eläinrääkkäyksestä.

Testit Chulalongkornin yliopiston Halal Science Centerissä Bangkokissa vahvistivat kypsennetyn lihan olevan koiranlihaa, kun taas Soi Dogin eläinlääkärit vahvistivat, että luut olivat pennun luut. Mies sai myöhemmin syytteen lain 20 ja 31 pykälän perusteella, joiden mukaan "kukaan ei saa ilman oikeutusta tehdä mitään tekoa, joka on katsottu eläinrääkäiseksi" ja "joka rikkoo 20 §:ää, on tuomittava vankeuteen enintään kaksi vuotta tai sakkoa enintään neljäkymmentätuhatta bahtia tai molempia."

Pak Phanangin maakunnan tuomioistuin tuomitsi miehen kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Syyllisyytensä myöntämisen jälkeen tuomio alennettiin kolmeen kuukauteen.

Soi Dogin perustaja John Dalley MBE ylisti onnistunutta tuomiota voittona Thaimaan eläinten hyvinvointitoimille. 

"Soi Dog ja muut organisaatiot tekivät kovasti töitä saadakseen tämän lain hyväksytyksi vuonna 2014. Mutta vaikka se on nyt laki, monet ihmiset eivät vieläkään tiedä siitä", hän sanoi. "Meidän on jatkettava taistelua apua tarvitsevien kulkueläinten puolesta. Tällaisella julmuudella ei ole minkäänlaista sijaa yhteiskunnassa."

Säätiö kiitti myös viranomaisia ​​nopeasta ja tehokkaasta tapauksen käsittelystä.  

"Arvostamme lainvalvontaviranomaisten ja eri oikeusjärjestelmien tarjoamaa apua", Sakdapol sanoi. "Lain tietämättömyys ei ole puolustus, ja haluamme motivoida kaikkia ryhtymään toimiin eläinten julmuuden lopettamiseksi."   

Soi Dog on taistellut eläinten julmuutta vastaan ​​sen perustamisesta lähtien lähes 20 vuotta sitten ja keskittynyt erityisesti Aasian koira- ja kissanlihakauppaan viimeisen vuosikymmenen aikana. Useiden valtion ja yksityisten järjestöjen avulla laiton kauppa Thaimaassa tukahdutettiin tehokkaasti vuonna 2014, samana vuonna, kun säätiö vaikutti auttamaan maan ensimmäisen eläinten hyvinvointia koskevan lain laatimisessa. Säätiö kuuluu komiteaan, joka kokoontuu säännöllisesti tarkistamaan ja parantamaan tätä lakia Thaimaassa ja jatkaa taistelua koiran- ja kissanlihakaupan lopettamiseksi muissa Aasian maissa. 

Edellinen on organisaation julkaisema lehdistötiedote. Tiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.