Thaimaan terveysasiantuntija sanoo, että lännestä peräisin oleva Covid on vaarallisempi kuin kiinalainen

Kansallinen -

Vaikuttava thaimaalainen virologi sanoi, että lännestä matkustavien turistien uudet Covid-19-kannat ovat huolestuttavampia kuin Kiinasta matkustavien turistien vanhemmat kannat.

Tohtori Yong Poovorawan ilmestyi tänään, 6. tammikuuta, hälventämään thaimaalaisten huolta Covid-19-tartuntojen noususta Kiinan tulevan matkustusrajoitusten lieventämisen valossa 8. tammikuuta alkaen.

Dr. Yong, joka on Chulalongkornin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kliinisen virologian huippuyksikön päällikkö, julkaisi Facebook-seinällään, että "Kiinassa meneillään oleva epidemia johtuu ensisijaisesti Covid-19:n Omicron-alavariantista, joka tunnetaan ns. BA.5, joka on jo levinnyt Thaimaahan.”

Hän jatkoi, että "Meidän pitäisi olla enemmän huolissaan kannoista, jotka eivät ole levinneet Thaimaassa, erityisesti länsimaista peräisin olevasta BQ-variantista, joka on huolestuttavampi." Lääkäri kommentoi myös tiettyjä turisteja, että "emme tarkista emmekä voi pakottaa (heitä) käyttämään kasvonaamioita."

Covid-19-tapaukset Thaimaassa ovat laskussa Thaimaassa kausivaihtelun vuoksi, Dr. Yongin mukaan. 70 % thaimaalaisista (noin 50 miljoonaa) on saanut koronavirustartunnan, ja 90 %:lla on jo rokotuksen tai infektion aiheuttamia vasta-aineita.

Hän sanoi: "Viruksen mutaatio voi tapahtua missä tahansa maailmassa... On turhaa estää tietystä maasta tulevia turisteja pääsemästä valtakuntaan."

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

 

 

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.