Thaimaan viranomaiset tukahduttavat kannabisjuhlia ja rattijuopumusta uudenvuoden aikana

Kansallinen -

Kannabista ei saa käyttää osana uudenvuoden juhlia, varoitti Thaimaan perinteisen ja vaihtoehtoisen lääketieteen laitos (DTAM).

DTAM:n pääjohtaja Thongchai Lertwilairattanapong sanoi eilen, 20. joulukuuta, että kannabisjuhlat eivät ole sallittuja uudenvuoden festivaalien aikana ja että he lähettävät henkilökuntansa tarkastamaan välittömästi kaikki tapahtumapaikat, joiden on ilmoitettu järjestävän tällaisia ​​juhlia. Thongchai muistutti yleisöä, että kannabista saa käyttää vain lääkinnälliseen käyttöön lääkärin avulla, eikä sitä saa käyttää juhliin tai tapahtumiin.

Thongchai sanoi, että myyjille on myönnettävä lupa kannabiksen myyntiin. Jos he eivät tee niin tai järjestävät kannabisjuhlia, siitä seuraa varmasti oikeudellisia seurauksia.

Kun toimittajat kysyivät häneltä, aikovatko viranomaiset tarkastaa epäilyttäviä osapuolia, jotka saattavat liittyä kannabikseen, Thongchai vastasi, että poliisi on sidottu muiden uudenvuodentoimintojen, kuten juomisen, seurantaan, mikä lisää tieliikenneonnettomuuksien riskiä.

Poliisi kuitenkin tarkastaa edelleen satunnaisesti kannabiskaupat varmistaakseen, että ne noudattavat kannabiksen valvontamääräyksiä. DTAM-virkailijat seuraavat myös poliisia, sanoi Thongchai.

Mitä tulee ihmisiin, jotka polttavat kannabista asunnossaan ja häiritsevät muita, heitä syytetään kansanterveysministeriön ilmoituksen rikkomisesta muille haitan aiheuttamisesta, mutta tämä edellyttää, että loukkaantunut henkilö tekee muodollisen poliisin rikosilmoituksen.

Uudenvuoden aikana juomisen hallinnan odotetaan olevan tiukkaa, kun kansanterveysministeriö ja lainvalvontaviranomaiset käynnistivät kampanjan nimeltä "Älä juo ja aja, älä aja ja juo."

Ministeriön mukaan yli puolet viime vuoden vaihteessa onnettomuuksiin joutuneista kuljettajista oli ollut humalassa.

Pol. Thaimaan kuninkaallisen poliisin poliisistrategiatoimiston apulaispäällikkö kenraalimajuri Weeraphat Sivapat totesi, että yli 40,000 XNUMX poliisia sijoitetaan pääteille valtakunnallisesti helpottamaan liikennettä ja alkottamaan rattijuopumuksesta epäiltyjä.

Toistuvat rikkomukset dokumentoidaan, ja heitä vastaan ​​on ryhdyttävä ankarampiin oikeustoimiin. Myös alaikäisille alkoholia myyvät kaupat kohtaavat saman kohtalon, varapuheenjohtaja sanoi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

 

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.