Kaksi viimeisintä apinarokkotapausta Thaimaassa ja heidän läheiset kontaktit ovat nyt viranomaisten tarkkailussa, kansanterveysministeriö kertoo

KUVA: kansanterveysministeriö

Bangkok -

Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul paljasti maanantaina 29. elokuuta, että tautivalvontaministeriö on noudattanut toimenpiteitään seuratakseen kahta viimeisintä apinarokkotapausta Thaimaassa ja seuratakseen heidän riskialttiita sopimuksiaan estääkseen kotimaisen leviämisen.

Seitsemäs apinarokkotapaus vahvistettiin sunnuntaina 37-vuotiaalle thaimaalaiselle naiselle Bangkokista, jolla oli seksuaalista kanssakäymistä ulkomaalaisen miehen kanssa ennen kuin hänellä oli epäilyttäviä oireita 20. elokuuta. Hän vahvisti saaneensa tartunnan perjantaina 26. elokuuta. Kolme hänen lähikontaktistaan, mukaan lukien ulkomaalainen mies, tunnistettiin ja määrättiin 21 päivän terveystarkkailuun.

Anutin totesi lisäksi, että uuden tapauksen löytäminen heijastaa tehokkaita kansanterveyden potilasseulontatoimenpiteitä ja se, että potilas hakeutui itse hoitoon Bamrasnaradura Infectious Diseases Institutesta, osoitti myös, että ihmiset alkoivat tiedostaa sairaudesta ja sen oireista enemmän.

Samaan aikaan tautientorjuntavirasto jatkaa lähikontaktien tutkimuksia ja seuraa heidän oireitaan syyskuun 11. päivään asti.

"Kaikki seitsemän apinarokkotapausta johtuivat enimmäkseen riskikäyttäytymisestä, kuten seksikumppanien vaihtamisesta ja seksistä tuntemattomien kanssa. Yritämme tiedottaa yleisölle tästä niin paljon kuin voimme ja siitä, että apinapox ei ole pelottava. Jos sinulla ei ole riskikäyttäytymistä sellaisenaan, olet kunnossa. Eikä se ole vakava sairaus, se voidaan parantaa”, ministeri lisäsi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media. 

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/