Katsaus tulevaan viikkoon Thaimaan uutisissa: Thaimaa odottaa perustuslakituomioistuimen päätöstä pääministerin virkarajoituksesta

Thaimaa-

Seuraava on viikoittainen ominaisuus, jossa korostamme parhaita kehittyviä tarinoita ja katsottavia tarinoita, jotka tapahtuvat Thaimaassa ensi viikon aikana.

Näin lukijat voivat saada selvyyttä tärkeimmistä tarinoista ja tietoa siitä, mitä on odotettavissa seuraavan viikon aikana Thaimaassa, Phuketissa, Pattayassa ja Bangkokissa.

Tällä viikolla käsittelemme ajanjaksoa 28 - 2022.

Mennään!

1. Kun Prayut Chan-O-Cha on jäädytetty, milloin perustuslakituomioistuin tekee päätöksen hänen toimikautensa rajasta?

Tämä on kiistatta viime viikon suurin tarina ja suurin seuraavan viikon tai kolmen viikon tarina.

Thaimaan perustuslakituomioistuin erotti Thaimaan pääministerin Prayut Chan-O-Chan virastaan ​​viime viikolla tutkiakseen kiistaa hänen toimikautensa rajasta. Käsittelimme täällä kokonaisuudessaan, mitä tämä tarkoittaa.

Prayut jatkaa kuitenkin puolustusministerinä ja jatkaa tehtävässään perustuslakituomioistuimen päätöksentekokaudella. Prawit Wongsuwan toimii tällä hetkellä virkaatekevänä pääministerinä.

Päätös yllätti monet kommentoijat verkossa, mutta jotkut sosiaalisen median nettimiehet ovat todenneet odottavansa edelleen perustuslakituomioistuimen suosivan lopulta Prayuta. Se jää tietysti nähtäväksi.

Käsillä oleva ydinkysymys on hallituksen vastustajat väittävät, että Prayut on saavuttanut perustuslaillisen 8 vuoden toimikauden rajansa, joka on ollut ajoissa vuodesta 2014 lähtien. Hallitus kuitenkin sanoo, että nykyinen perustuslaki hyväksyttiin vuonna 2017 ja että vallankaappausta johti Prayut ottamaan hallitukseen, ei ollut pääministeri aikaisempina vuosinaan.

Keskustelu hyväksyttiin perustuslakituomioistuimessa, joka keskeytti Prayutin väliaikaisesti pääministerin tehtävästä keskustellakseen asiasta.

Thaimaan hallitus sanoo, että tämä ei aiheuta valtaongelmia tai hallinnon puutetta sillä välin, kuten täällä käsiteltiin.

Toistaiseksi odotellaan ja katsotaan. Lopullista aikataulua päätöksen kestolle ei ole, ja ennusteet vaihtelevat viikosta kahteen kuukauteen. Tapahtuipa mitä tahansa, uudet pääministerinvaalit järjestetään joka tapauksessa joskus ennen ensi vuoden toukokuuta. Mutta monet Prayutin vastustajat haluaisivat nähdä hänet ulkona nyt.

Kuten aina, TPN pitää sinut ajan tasalla tästä ja kaikista muista tärkeistä tarinoista. Nähdään ensi viikolla!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.