Chonburin apulaiskuvernööri sanoo, että Mountain B -yökerhopalo aiheutti oikosulun. Yli 500 tapahtumapaikkaa Pattayassa määrättiin turvatarkastuksiin.

Chonburi, Thaimaa -

Naris Niramaiwong, Chonburin maakunnan apulaiskuvernööri, totesi kokouksessa tänä aamuna, 7. elokuuta, Sattahipissa, että Mountain B -yökerhon hengenvaarallinen yökerhopalo johtui oikosulusta.

Mountain B -yökerho sytytettiin tuleen juuri kello 1:n jälkeen perjantaina 5. elokuuta ja kuoli viisitoista ihmistä ja loukkaantui kymmeniä.

Nariksen mukaan musiikkilavan oikosulku aiheutti räjähdyksen ja hetkessä levinnyt tuli johtui äänieristykseen käytetystä vaahdosta, joka ei ollut palonkestävä ja helposti syttyviä kattolaattoja. Suuri kuolonuhrien määrä johtui osittain vain yhdestä tapahtumapaikan pääsisäänkäynnistä ja -uloskäynnistä, jolloin palo- ja takauloskäynnit olivat saavuttamattomissa, sinetöityjä ja/tai lukittuja, koska kerrottiin, että asiakkaat lähtivät maksamatta. Suurella klubilla oli kuulemma vain kaksi sammutinta, eikä sillä ollut asianmukaista lupaa yökerhoksi vaan ravintolaksi. Paikalle lisättiin myös laiton rakennuslaajennus. Paikalla ei myöskään kerrottu olevan pelastussuunnitelmia tai toimenpiteitä tulipalon varalta.

Naris sanoi myös, että asiaankuuluvat viranomaiset ja poliisi tarkastavat yli XNUMX tapahtumapaikkaa pääasiassa Pattayassa turvallisuustoimenpiteiden varalta. Poliisi on käynyt useissa Walking Streetin suurissa yökerhoissa viime yönä, TPN huomauttaa, mutta Narisin mukaan seuraavan viikon aikana tarkastetaan satoja muita.

Tarkastuksissa etsitään runsaasti päivitettyjä palosammuttimia, selkeästi valaistuja palopoistumiskylttejä, palo-uloskäyntejä, joita ei ole suljettu, sinetöity tai lukittu, asianmukaiset luvat, CCTV:n toiminta ja paljon muuta.

Pattayan poliisipäällikön Kunlachart Kunllachain mukaan paikoissa vaaditaan paloharjoituksia ja harjoituksia sekä pelastussuunnitelmat.

Samaan aikaan yökerhon omistaja, joka tunnetaan nimellä Sia B, on vankilassa tänä viikonloppuna ja odottaa ensimmäistä oikeudenkäyntiä maanantaina 8. elokuuta useiden tulipaloon liittyvien syytteiden vuoksi.

Viisi poliisia, joilla on lainkäyttövalta yökerhossa siirrettiin ei-aktiivisiin tehtäviin tutkimusta odotettaessa perjantaina 5. elokuuta ja ainakin yksi näkyvä piirin virkamies on myös siirretty.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.