Phuketin Phoenix-venetragedia neljä vuotta sitten tänään, jossa kuoli 47 kiinalaista turistia

Phuket -

  Tänään, heinäkuun 5th, 2022 tulee kuluneeksi neljä vuotta Phuketissa tapahtuneesta Phoenix-venetragediasta, jossa kuoli 47 kiinalaista turistia.

Heinäkuun 5th, 2018 monsuunikauden aikana onnettomuus tapahtui säävirastojen ristiriitaisten varoitusraporttien keskellä.

Phoenix-matkaveneessä oli 105 matkustajaa, joista 93 oli turisteja, 91 kiinalaisia ​​ja kaksi eurooppalaisia, 11 venemiehistön jäsentä ja opas.

Noin klo 5 vene oli matkalla Rachan saarelta takaisin Chalongin laiturille, Phuketin eteläpuolella. Sää oli kirkas veneen lähtiessä, mutta eräiltä tahoilta oli ollut varoituksia kovasta säästä, joita ei noudatettu. Phoenix kohtasi neljä metriä korkeat aallot ja huonon sään ennen kaatumista.

Joillakin matkustajilla ei tiettävästi ollut yllään pelastusliivejä, ja vaikka jotkut pääsivät pelastusveneisiin Phoenixin upotessa, monet jäivät loukkuun uppoavan aluksen sisällä, mukaan lukien lapset.

Paikalle saapui kalastustroolari, joka onnistui pelastamaan 48 matkustajaa vedestä myrskyn aikana. Useiden kilometrien päässä veneestä löydettiin yksi nainen useiden muiden kuolleiden matkustajien kanssa, mutta hän selvisi ihmeen kaupasta onnettomuudesta.

Onnettomuus aiheutti intensiivisen tarkastelun merimatkailuteollisuudelle ja aiheutti useita oikeusjuttuja sekä Kiinan suurlähetystön ja konsulaatin suoran huomion. Myöhemmissä tutkimuksissa todettiin, että Phoenix ei ollut rakennus-, huolto- ja turvavarustelutasoa. Esimerkiksi veneessä kerrottiin olevan vain yksi vesitiivis ovi, vaikka siinä olisi pitänyt olla neljä, ja lasit eivät olleet merikäyttöisiä, mikä tutkijoiden mukaan maksoi useiden matkustajien henkensä, koska he jäivät loukkuun laivan sisällä eivätkä pystyneet rikkomaan lasia.

Veneessä oli myös kuulemma kuorma-autolle suunniteltu moottori, ei merialukselle.

Toinen vene, Serenita, kaatui 42 ihmisen kyydissä lähellä Koh Mai Thonia saman myrskyn aikana, mutta kaikki selvisivät.

Onnettomuus vaikutti merkittävästi myös Kiinan matkailuun ja Thaimaan maineeseen turvallisena matkakohteena Kiinasta tuleville turisteille, mikä johti moniin tarkastuksiin ja tiukennettuihin säännöksiin ja käytäntöihin onnettomuuden seurauksena. Kesti lähes vuoden ennen kuin Kiinan matkailu toipui täysin tapahtuman jälkeen, mikä tietysti vaikutti jälleen myöhemmin, kun Covid-19-pandemia iski.

TPN-media lähettää surunvalittelumme tämän kauhean tragedian koettelemien perheenjäsenille ja ystäville.

Jos haluat lisätietoja Phoenixin uppoamisesta, napsauta tästä.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.