Thaimaan hallitus sanoo, että hätäasetuksen on pysyttävä voimassa, mutta korostaa, ettei se liity mielenosoittajiin

Bangkok-

Thaimaan kansallisen turvallisuusneuvoston pääsihteerin Supot Malaniyomin mukaan hätäasetuksen on pysyttävä toistaiseksi.

Vuodesta 2020 lähtien voimassa ollut asetus antaa Thaimaan hallitukselle poikkeukselliset valtuudet, jotka kenraali Supotin mukaan vaaditaan Covid19-pandemian hallinnan jatkamiseksi.

Kenraali on myös kiistänyt hallituksen oppositiopuolueiden ja kriitikkojen toistuvat väitteet, joiden mukaan asetusta ei harkita poistamista, koska pelättiin demokratiaa edistävien mielenosoitusten jatkuvan alkamisesta, mikä oli yleistä koko maassa vuoden 2020 lopulla. He olivat kuitenkin joko vangittuina tai heitä vastaan ​​on nostettu lukuisia rikosoikeudellisia tapauksia, joista monet ovat kiireellisten asetuslakien alaisia, jotka kieltävät kokoontumisen "Covid-19" -viruksen vuoksi.

Kenraali Supot totesi, että vaikka lähes kaikki muut pandemiarajoitukset, mukaan lukien vihattu Thailand Pass -esirekisteröintiohjelma ja maskimandaatti, on poistettu, hätäasetusta tarvitaan edelleen.

Hän korosti, että säännölliset lait eivät antaneet kansanterveysministeriölle itsemääräämisoikeutta käsitellä tiettyjä tarvitsemiaan tilanteita hätäasetuksen mukaisesti.

Kenraali Supot totesi, että jos tilanne kuitenkin paranee edelleen, Thaimaan hallitus harkitsee poikkeustilan purkamista. Thaimaan lehdistölle ei annettu erityistä aikajanaa tai päivämäärää.

TPN huomauttaa, että asetuksella keskeytetään myös Pattayan ja Bangkokin erityishallinnolliset vyöhykkeet, mikä antaisi molemmille alueille enemmän hajautettua valtaa, kuten ennen Covid-19:ää. Phuket on myös yrittänyt tulla erityishallinnolliseksi vyöhykkeeksi jo jonkin aikaa. Thaimaan hallitus kuitenkin sanoo, ettei tällä ole mitään tekemistä hätäasetuksen pitämisen kanssa.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2022!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.