Thaimaan Covid-19-tilannekeskus suostuu palauttamaan valtakunnalliset vihreät vyöhykkeet, peruuttamaan Thailand Passin, helpottamaan maskivaltuutusta ja paljon muuta

Kansallinen / Bangkok -

Center for Covid-19 Situation (CCSA) on ilmoittanut näyttävän vihreää valoa valtakunnallisten viheralueiden palauttamiselle, Thailand Passin perumiselle, maskin mandaattien keventämiselle avoimilla alueilla ja yöelämän myyntipisteiden laillisten sulkemisaikojen pidentämiselle klo 2:een.

Pohjimmiltaan tämän päivän toimenpiteet lopettavat yli kaksi vuotta voimassa olleet Covid-19-rajoitukset ja -säännöt hätäasetusta ja joitain peittelysuosituksia lukuun ottamatta.

Lähde säännöllisessä CCSA-kokouksessa tänään, 17. kesäkuuta 2022, johtajan pääministeri kenraali Prayut Chan-o-cha raportoi, että CCSA on suostunut luokittelemaan koko maan värivyöhykejaon uudelleen vihreiksi vyöhykkeiksi (valvonta) . Myös kaikki pilottimatkailualueet poistetaan. Nämä muutokset astuvat voimaan heti, kun kuninkaallisen lehden virallinen oikeusjärjestys julkaistaan, ja sen odotetaan tulevan laillisesti voimaan 1. heinäkuuta 2022. 

Lisäksi CCSA on myös päättänyt siirtää yöelämän myyntipisteiden lailliset sulkemisajat keskiyöstä pandemiaa edeltävään aikaan tai noin kello 2:XNUMX aikoihin, vaikka maskimandaatti on edelleen "suositeltu" ruuhkaisissa tiloissa, mutta se on lievempi avoimissa/ulkotiloissa. CCSA huomauttaa, että tarkkaa päivämäärää maskin mandaatin keventämiselle EI ole kuitenkaan ilmoitettu, eikä se ole kiveen hakattu 1. heinäkuuta, ja se riippuu tulevasta Royal Gazetten tilauksesta.

Myös siirtotyöläisten kuljetukset on palautettu normaaliksi.

Eräs lähde raportoi myös, että jokaisessa laitoksessa on annettu lupa poistaa myös normaalit lämpötilan tarkistuspisteet, paitsi tietyissä tartuntariskissä olevissa tiloissa. Suuri, yli 2,000 XNUMX osallistujan kokoontuminen tarvitsee luvan maakunnan tartuntatautikomitealta ennen kuin se järjestetään.

-=-=-=-=-
Yksi päivän tärkeimmistä rentoutumisista on varmasti Thailand Passin peruuttaminen mukaan lukien:

  1. Thaimaan passin peruuttaminen kansainvälisiltä vierailijoilta
  2. Kansainvälisiltä vierailijoilta tarkistetaan rokotustodistus tai ATK-testin tulos vain satunnaisesti. Rokottamattomien/täysin rokottamattomien vierailijoiden, jotka tarkastetaan satunnaisesti, on suoritettava ATK-testi. Tämän odotetaan poistuvan toistaiseksi voimassa olevan hätäasetuksen päättyessä.
  3. Lämpötila- ja hengitystarkastuspisteiden poistaminen kansainvälisiltä sisäänkäynneiltä.
  4. Muutokset/poisto Covid-19-vakuutusvaatimuksiin. Tämä on edelleen kysymysmerkki lehdistön ajan, ja viestit ovat sekalaisia, ja se saattaa vaatia lisäselvitystä.
  5. Thaimaan passin korvaaminen vain perusterveysvakuutuslomakkeella tarpeen mukaan

Jotkut yllä olevista muutoksista tulevat voimaan välittömästi ja osa seuraa Gazetten julkaisemisen jälkeen CCSA:n mukaan.

On tärkeää huomata, että maakuntien kuvernöörit voivat edelleen vahvistaa sääntöjä, jos he haluavat tehdä niin, ja että mikään ei ole "virallista" ennen kuin se on painettu ja julkaistu Royal Gazettessa.

Mahdollisista viisumivapauksista tai mukautuksista ei kokouksessa kuitenkaan keskusteltu enempää.

Tämä on kehittyvä tarina, toteaa TPN, ja tätä artikkelia voidaan päivittää tai mukauttaa, jos lisätietoja julkaistaan.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.