Thaimaan parlamentti hyväksyi tänään ensimmäisessä käsittelyssään tasa-arvoa ja kansalaisyhteiskuntaa koskevat lakiehdotukset

KUVA: iLaw

Bangkok -

Oppositiopuolueen ehdottama Avioliittotasa-arvolakiluonnos pääsi tänään 15. kesäkuuta eduskunnassa ensimmäiseen käsittelyyn äänin 210 puolesta, 180 vastaan ​​ja 12 tyhjää.

Oikeusministeriön vastaavanlainen parisuhdelakiluonnos hyväksyttiin myös ensimmäisessä käsittelyssä äänin 229 puolesta, 166 vastaan ​​ja 6 tyhjää. Tällaiset hyväksynnät ovat suuri askel LGBTQ+:n tasa-arvon ja samaa sukupuolta olevien liittojen laillistamisessa.

Vaikka tasa-arvoavioliitto- ja siviilikumppanuuslakiehdotukset kuulostavat samanlaisilta, niissä on pieni ero samaa sukupuolta olevien avioliittojen tunnustamisessa. Lyhyesti sanottuna oikeusministeriön kansalaisyhteiskunta sallii samaa sukupuolta olevien henkilöiden rekisteröidä parisuhteensa ja määrittelee heidät siviilikumppaniksi, kun taas Move Forward -puolueen Marriage Equality tunnustaa heidät "naimisissa oleviksi" pareiksi, joilla on samat lailliset etuoikeudet ja oikeudet kuin heteroseksuaaliset avioparit.

Luonnokset tutkitaan, tarkistetaan ja käsitellään hallituksen asettamassa erityiskomiteassa ennen kuin ne esitetään toisessa käsittelyssä lähitulevaisuudessa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2022!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.