Kansanterveysministeri arvioi, että Covid-19-tartunnat voivat nousta kymmeneen tuhanteen 5 päivän sisällä viihdepaikkojen uudelleen avaamisesta

KUVA: Facebook "Tykkää Anutinista"

Kansallinen -

  Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul sanoi, että päivittäisten tartuntojen määrä voi nousta merkittävästi kymmeneentuhanteen 3-5 päivän kuluessa sen jälkeen, kun viihdepaikat avattiin laillisesti suuressa osassa Thaimaata 1. kesäkuuta.

Ministeri kertoi Associated Pressille eilen, 2. kesäkuuta, että pääsihteeri raportoi alun perin tilanteesta tapahtumapaikan uudelleen avaamisen jälkeen ja myönsi olevansa huolissaan, koska jokaisessa tapahtumapaikassa oli suuri riski, koska ne olivat äänekkäitä ja ihmisten piti puhua kovempaa. Jotkut saattavat riisua naamionsa ja mennä lähelle toisiaan puhuakseen, mikä voi lisätä infektioita. Ministeri väitti myös, että monet ihmiset rikkoivat Covid-19-sääntöjä, kuten tanssivat ja jakavat lasit ja pullot.

Yli 300 viihdepaikkaa Bangkokissa oli pyytänyt lupaa avautua, ja jokaisessa paikassa oli täydet kansanterveysohjeiden mukaiset suojatoimenpiteet, viihde- ja yöelämäteollisuus väitti.

TPN huomauttaa, että tapahtumapaikat ovat todellisuudessa olleet avoinna "ravintoloina" kuukausia sääntöjen noudattamisen ja täytäntöönpanon sekoitettuna, vaikka Covid-19-tapaukset ovat vähentyneet valtakunnallisesti

Anutin kehotti asiakkaita ottamaan kolmannen ja neljännen Covid-19-rokotteen ennen baariin menoa riippumatta siitä, onko käyttäjä nuori ja terve. ”Jos ei rokotettu, he eivät voineet mennä sellaisiin paikkoihin. Sitä pidettiin laittomana. Jokaisen tapahtumapaikan tulee siis seuloa ja seurata asiakkaitaan huolellisesti. Tarkastelemme tiukkaa valvontaa tapahtumapaikoissa varmistaaksemme, että kaikki asiakkaat ovat rokotettuja ja tehostettuja." Hän lisäsi.

KUVA: Manager Online

Kysyttäessä, aikooko hallitus ryhtyä intensiivisiin toimenpiteisiin tartuntojen havaitsemisen jälkeen, ministeri sanoi, että jos täysin rokotetuilla on oireeton tai lieviä oireita, he voisivat eristyä ja ottaa Favipiravir- tai Kariyat-kapseleita. Joidenkin toipuminen kesti vain noin 3-4 päivää.

Hän sanoi myös, että kansanterveys seuraa ja arvioi tiiviisti 3-5 päiväksi uudelleen avautuvien yöelämän paikkojen tilannetta. Jos tartuntoja olisi yli kymmenentuhatta, mikä olisi ministeriön arvion mukaista, harkitsisi toimenpiteitä lisää.

”Meidän on huolehdittava kriittisistä potilaista ja riskiryhmistä. Jos päivittäiset tartuntamäärät eivät kasvaisi, mikään ei muuttuisi. Nyt meidän on annettava lisää rokotteita, olemme jo antaneet 140 miljoonaa annosta, joten ei ole mitään hätää”, Anutin päätti.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/