Lehdistötiedote: Thaimaa helpotti edelleen valtakunnallista COVID-19-hallintaa 1 alkaen

KUVA: Thansettakij

Seuraava on Thaimaan matkailuviranomaisen (TAT) lehdistötiedote. Sisäiset lausunnot ovat omiaan.

Bangkok, 31. toukokuuta 2022 – Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) haluaa tarjota päivityksen Thaimaan kuninkaallisen hallituksen viimeisimpään ilmoitukseen helpottaakseen valtakunnallista COVID-19-valvontaa laajentamalla värikoodatut vyöhykkeet kolmeen: Pilot Tourist Areas tai sininen vyöhyke. , valvonta-alueet tai vihreä vyöhyke ja tiukan valvonnan alaiset alueet tai keltainen vyöhyke.

Kuninkaallisen Thaimaan hallituksen virallisessa lehdessä 30. toukokuuta 2022 julkaistu ilmoitus laajensi sinisen vyöhykkeen maakuntien nimeämistä 12:sta 17:ään ja säilytti sinisen vyöhykkeen piirit 12 muussa provinssissa, kun taas tiukan valvonnan alaisia ​​alueita tai keltaista vyöhykettä on väheni 65 maakunnasta 46:een, ja valvonta-alueet tai vihreä vyöhyke on otettu uudelleen käyttöön 14 maakunnassa.

Ilmoituksessa todettiin myös, että COVID-19-valvonta kaikilla kolmella vyöhykkeellä jatkuu 37. lokakuuta 30 päivätyn ilmoituksen nro 2021 mukaisesti. Rauhanomaisia ​​joukkokokouksia tai suuria tapahtumia sallitaan kuitenkin. tartuntatautien torjuntaohjeiden mukaisesti vihreillä ja sinisillä vyöhykkeillä, kun taas keltaisella vyöhykkeellä osallistujamäärä ei saa olla yli 1,000 tai 75 % urheilutapahtumien kapasiteetista. Ryhmätapaamisiin ruuhkaisissa paikoissa tulee saada ennakkolupa, ellei toiminta ole kansanterveyden ja turvallisuuden vuoksi. henkilöiden säännölliset kokoontumiset asuntoihin, toimistoihin tai kokouspaikkoihin; urheilutapahtumat tai julkisten virastojen järjestämät tapahtumat.

Thaimaan kuninkaallinen hallitus antaa myös edelleen valtuudet Bangkokin kuvernöörille ja kaikille 76 maakunnan kuvernöörille valvoa COVID-19:n ehkäisy- ja valvontatoimenpiteitä omilla alueillaan. Tapahtumapaikat ja yritykset voivat jatkaa normaalia toimintaansa kansanterveysministeriön COVID-free-asetusohjeiden mukaisesti, paitsi keltaisella vyöhykkeellä olevia viihdepaikkoja.

Sinisellä ja vihreällä vyöhykkeellä vain viihdepaikat, kuten pubit, baarit ja karaoke-lounget, joille kansanterveysministeriö on myöntänyt Thai Stop COVID 2 Plus -sertifioinnin, saavat jatkaa toimintaansa COVID-Free Setting -ohjeiden mukaisesti. Henkilökunnan tulee olla täysin rokotettu, mukaan lukien tehosteannos, käytettävä maskia koko ajan, käydä läpi viikoittainen SARS-CoV-2-testi ATK:lla ja arvioida riskit joutua kosketuksiin tautiin Thai Save Thai -sovelluksella. Samoin asiakkaiden tulee olla täysin rokotettuja, mukaan lukien tehosteannos, ja noudatettava tartuntatautien ehkäisyohjeita. Alkoholijuomien myyntiä ja nauttimista tiloissa voidaan palvella klo 24.00 asti.

Kansainväliset matkailijat, jotka aikovat matkustaa Thaimaahan tänä aikana, käy osoitteessa https://www.tatnews.org/thailand-reopening/Lisätietoja viimeisimmistä pääsyvaatimuksista 1 alkaen.

17 "sinisen alueen" maakuntaa + 12 maakuntaa "sinisen alueen" piirillä

Keskusalue: Bangkokja Ayutthaya(Vain Mueangin, Bang Pa-inin, Phachin ja Uthain piirit), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khanja Samut Prakan(Vain Suvarnabhumin lentoasema).

Itäinen Alue:Chanthaburi, Chon Buri, Rayong, ja Trat(Vain Ko Changin ja Ko Kutin piirit).

Koillisalue: Buri Ram(Vain Mueangin alueella), Khon Kaen(Vain Mueangin, Khao Suan Kwangin, Poei Noin, Phonin, Phu Wiangin, Wiang Kaon ja Ubolratanan piirit), Loei(Vain Chiang Khanin alueella), Nakhon RatchasimaNong Khai(Vain Mueangin, Sangkhomin, Si Chiang Main ja Tha Bo piirit), Surin(Vain Mueangin ja Tha Tumin piirit), Ja Udon Thani(Vain Mueangin, Ban Dungin, Kumphawapin, Na Yungin, Prachaksilpakhomin ja Nong Hanin piirit).

Pohjoinen alue: Chiang Mai ja Chiang Rai.

Eteläinen alue: Krabi, Narathiwat, Phang-nga, Phuket, Ranong(Vain Ko Phayam), Surat Thani(vain Ko Samui, Ko Pha-ngan ja Ko Tao), Songkhla, ja Yala(vain Betongin piiri).

14 "vihreän vyöhykkeen" maakuntaa tai valvonta-aluetta

Keskusalue:Ang Thong ja Chai Nat; Itäinen Alue:Trat*; Koillisalue: Amnat Charoen, Buri Ram*, Maha Sarakham, Nakhon Phanom, Surin*, Udon Thani*, ja Yasothon; Pohjoinen alue: Lampang, Nan ja Phichit; ja Eteläinen alue: Surat Thani*.

46 "keltaisen vyöhykkeen" maakuntaa tai tiukan valvonnan alaista aluetta

Keskusalue:Ayutthaya*, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Prachuap Khiri Khan*, Ratchaburi, Samut Prakan*, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri ja Suphan Buri.

Itäinen Alue:Chachoengsao, Chanthaburi*,Prachin Buri, Sa Kaeo ja Trat*.

Koillisalue:Bueng Kan, Chaiyaphum, Loei*, Mukdahan, Nakhon Ratchasima*, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai*, Kalasin, Khon Kaen*, Roi Et, Sakhon Nakhon, Si Sa Ket ja Ubon Ratchathani.

Pohjoinen alue:Chiang Rai*, Kamphaeng Phet, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Phayao, Phitsanulok, Phetchabun, Phrae, Sukhothai, Tak, Uthai Thani ja Uttaradit.

Eteläinen alue:Chumphon, Nakhon Si Thammarat, Pattani, Phatthalung, Ranong*, Satun, Trang ja Yala*.

*Paitsi "Blue Zone" -pilottimatkailukohteiksi nimetyt alueet.

Lisätietoja Thaimaan maahantulojärjestelmistä on osoitteessa: https://www.tatnews.org/thailand-reopening/.

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.