Thaimaan tautientorjuntavirasto sanoo, että kolme epäiltyä apinarokkotapausta olivat "vain herpes", kehottaa yleisöä olemaan panikoimatta

Thaimaa-

Kolme raportoitua epäiltyä apinarokkotapausta ovat itse asiassa herpes, sanoi yksi Thaimaan johtavista lääkäreistä Department of Disease Control (DDC) -osastolla tänä iltapäivänä, 29. toukokuuta 2022.

Tapaukset oli pantu vireille viime viikon lopulla, ja DDC piti niitä epäilyttävinä.

Tohtori Opas Karnkawinpong, taudintorjuntaosaston pääjohtaja kuitenkin totesi, että alustavat todisteet osoittivat, että kolme tällä hetkellä hoidettavaa epäilyttävää tapausta eivät ole apinarokko vaan pikemminkin herpes.

Tohtori Opas painotti myös yleisön pysymistä rauhallisena ja sanoi, että apinarokko ei ole yhtä tarttuva kuin Covid-19, ja sen seurauksena ihmisten tulisi olla tietoisia, mutta ei muuttaa päivittäistä elämäänsä tai rytmiään. Hän totesi myös, että hän ei näe merkkejä siitä, että hänen pitäisi ottaa käyttöön terveysrajoituksia tai sulkemisia, ja hän vastasi huhuihin verkossa.

Tohtori Opas sanoi myös, että Thaimaasta ei ole toistaiseksi löydetty apinarokkotapauksia ja että viranomaiset jatkavat korkean riskin alueilta saapuvien ulkomaalaisten seulontaa terveystutkimuksilla ja pyytävät kaikkia, joilla on apinarokkooireita, kuten rakkuloita tai epätavallisia ihottumia, hakeudu välittömästi hoitoon ja ilmoita asiasta lääkärille.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.