Matkailu- ja urheiluministeri ehdottaa "Thailand Passin" peruuttamista kesäkuuhun mennessä, mutta pysyy toistaiseksi vähemmällä paperityöllä

KUVA: Thansettakij

Bangkok -

Matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn suunnittelee ehdottavansa "Thailand Pass" -rekisteröintijärjestelmän peruuttamista kesäkuun 1. päivään mennessä ja 300 bahtin "maanpääsymaksun" perimistä Covid-19-keskuksen seuraavassa kokouksessa. Tilannehallinto (CCSA).

Phiphat paljasti eilen, 27. huhtikuuta, että hän pyytää CCSA-komiteaa harkitsemaan "Thailand Pass" -järjestelmän peruuttamista ja ottamaan käyttöön passin rokoterekisteröinnin sekä täyttämään muut rokotustiedot TM.6-maahanmuuttolomakkeessa sen sijaan helpottamaan kaikkia matkustajia.

Hän perusteli, että peruutus tulisi tehdä kesäkuussa, koska Omicron-variantin tartunnat maassa todennäköisesti vähenevät ja se oli lähellä kansanterveysministeriön aikataulua tehdä Covid-19 endeemiseksi sairaudeksi, mikä oli heinäkuun 1. päivä.

Vaikka kansanterveysministeriö Anutin Charnvirakul ehdotti, että "Thailand Passin" kumoaminen tulisi korvata lisämuokkauksilla, kuten turistien on saatava tehosteannos tai vähintään 3 rokotetta covid-19-rokotteella täällä, matkailuministeri neuvoi, että se pitäisi tehdä. harkita markkinakohtaisesti.

KUVA: Prachachat

"Sen pitäisi riippua turistien lähtömaasta, onko sen hallitus jo antanut tehosterokotuksen vai ei. Jos turistit eivät johtuneet rokotusten puutteesta maassaan, heille voidaan myöntää lupa matkustaa ensin Thaimaahan”, Phiphat lisäsi.

"Maatulomaksusta" ministeri sanoi, että ehdotus oli alun perin tarkoitus esittää ministerivaliokunnalle ensi viikolla. Jos se hyväksytään, se otettaisiin käyttöön seuraavan kolmen kuukauden aikana. Hänen lausuntonsa mukaan 300 bahtin maksu jaettiin 50 ja 200 bahtiin. Ensimmäiset 50 bahtia käytettäisiin turistien henkilövakuutuksiin, mukaan lukien Covid-19-vakuutus lieviin infektioihin, ja toiset 250 bahtia jaettaisiin kansalliselle matkailun edistämisrahastolle.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin kahdeksan vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/