Yrittäjät ja työntekijät Phuketin Walking Streetillä näyttävät rauhanomaisen kokoontumisen, jonka laukaisi asianajajan valitus yöelämän paikoista auki laillisten sulkemisaikojen jälkeen

Phuket -

Viihdepaikkojen yrittäjät ja työntekijät Bangla Walking Streetillä kokoontuivat eilen illalla 16. huhtikuuta järjestämään rauhanomaisen mielenosoituksen kuuluisan thaimaalaisen asianajajan sosiaalisessa mediassa julkaiseman videon jälkeen tapahtumapaikasta, jonka väitetään avautuneen laillisen sulkemisajan 11 aikana.

Protesti käynnistyi sen jälkeen, kun Sittra Biabangkerd, Lawyers for the People -säätiön pääsihteeri, julkaisi sosiaalisen median tililleen kolmen minuutin videoleikkeen Patong Bay Hill -hotellin viihdepaikasta noin kello 3:2. viime lauantaina sanoen, että paikallisia asukkaita häiritsi kova ääni ja suuret kokoontumiset paikoissa, jotka oli avattu laittomasti laillisen ajan kuluessa, eli kello 00. tällä hetkellä Bangkokissa sijaitsevan Center for Covid-11 Situation Administrationin tai CCSA:n asettamien Covid-00-mandaattien vuoksi.

Phuket, Pattaya ja eräät muut turistialueet, ovat pyytäneet CCSA:ta kuukausien ajan poistamaan epäsuositut aikaiset sulkemisajat väittäen, että ne vahingoittavat matkailua ja ovat epäsuosittuja etenkin yöelämää etsivien ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa. Laillisesti yöelämä ja viihdeteollisuus Thaimaassa on edelleen suljettuna Covid-19-rajoitusten vuoksi, ja ne toimivat muunnetuina ravintoloihin monin säännöin ja rajoituksin.

Videolla näkyi hetki, kun asianajaja käveli hotellin allasalueella, jossa DJ nähtiin soittamassa musiikkia ja joukko ihmisiä kerääntyi uima-altaan ympärille.

Hänen tilansa kuului: ”Päätin tulla katsomaan omin silmin. Kävi ilmi, että tämä viihdepaikka oli itse asiassa auki varhaiseen aamuun asti ja ihmisiä oli niin paljon. Mitä meidän pitäisi tehdä, jos uusi Covid-19-klusteri ilmaantuu?

”Sikäli kuin tiesin, tällä tapahtumapaikalla ei myöskään ollut laillista lisenssiä. Miksi Phuketin provinssin poliisikomissaari laiminlyöi sen ja antoi sen avautua laillisen aikarajan jälkeen? Haluaisin pyytää kansallista poliisipäällikköä tutkimaan syyn tällaiseen Phuketin maakunnan poliisin viranomaisten laiminlyöntiin. Oliko kyseessä lahjonta tai korruptio? ”

Yksi Patong Bay Hill -hotellin kumppaneista paljasti, että klipin leviämisen jälkeen heidän työntekijänsä joutuivat työttömiksi ja operaattori saattaa joutua sulkemaan yrityksen väliaikaisesti. He sanoivat myös, että asianajajalla ei ollut valtuuksia, minkä vuoksi monet viihdeoperaattorit, erityisesti Soi Banglassa, kokoontuivat vastustamaan hänen toimintaansa.

”Kaikki työntekijät tulivat ulos ja kokoontuivat ilmaisemaan ydinarvojaan rauhanomaisesti. Emme olleet samaa mieltä asianajajan kanssa, joka sekaantui yrittäjien työskentelytapaan. Covid-19-pandemia oli vaikuttanut Phuketiin yli 2 vuoden ajan. Tuliko joku katsomaan ja huolehtimaan meistä? Kaikki kärsivät. Mutta kun olimme valmiita aloittamaan uudestaan, hän (Sittra) tuli esittelemään valtaansa aiheuttaen vahinkoa laitokselle. Hänellä on paljon rahaa ja työtä, haluamme vain tehdä työtä ja palauttaa matkailun.

Sekä operaattoreiden että työntekijöiden nähtiin pitelevän kylttejä ja bannereita, joissa kerrottiin, kuinka asianajajan toiminta vaikutti heihin. Kokoontuminen alkoi noin klo 11. ja pysyi rauhallisena koko kokoontumisen ajan.

Tänään, 17. huhtikuuta 2022, Bangkokin kansallisen poliisin tutkiessa syytöksiä, viisi Patongin poliisiaseman ylintä poliisia Phuketissa, mukaan lukien poliisipäällikkö, on siirretty pääkonttoriin "tilapäisesti epäaktiivisiin" tehtäviin. tapauksen jälkiä. Pol-kenraaliluutnantti Surachate Hakparn, alias Big Joke, johtaa henkilökohtaisesti korruptiotutkimusta ja -syytöksiä ja johtaa tiedonhankintapaneelia, jossa on viisi parasta poliisia.

Samaan aikaan sosiaalisen median "netizenit" ovat laajalti tuominneet tukahdutuksen, ja monet vaativat yöelämän ja baariteollisuuden laillista avaamista ja sulkemisaikojen laillista pidentämistä koronaa edeltävälle tasolle, mikä voi kestää aikaiseen aamuun.

Sittra puolestaan ​​kieltäytyi puhumasta mielenosoituksesta tänään 17. huhtikuuta ja totesi työskentelevänsä vain paikallisten asukkaiden palveluksessa tapahtumapaikkojen lähellä valittaen melusta ja kokoontumisista. Hän huomautti, että myös nämä nimettömät asukkaat olivat huolissaan Covid-19:stä huolimatta saaresta 90 prosenttia on rokotettu ja lähes kaikki turistit ovat täysin rokotettuja ja käyvät läpi testejä päästäkseen maahan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.