Thaimaan kansanterveysministeri käsittelee kannabiksen uudelleenluokittelua julkisen protestin keskellä

Kansallinen -

Kansanterveysministeri Somsak Thepsuthin käsitteli 9. heinäkuuta 2024 käynnissä olevaa kiistaa, joka koski kannabiksen uudelleenluokittelua tyypin 5 huumausaineeksi kansanterveysministeriön huumevalvontakomiteassa.

Ehdotus on nyt huumevalvontalautakunnan (NCB) tarkistettavana, ja sen odotetaan olevan kuun lopussa. Jos se hyväksytään, prosessiin liittyy johdetun lainsäädännön ja ministeriöiden määräysten luominen, mutta kannabiksen julistuksen tyypin 5 huumausaineeksi voi tehdä suoraan kansanterveysministeri, Somsak sanoi.
Somsak korosti kiireellisyyttä 9 voimaan tulleen tärkeimmän huumausainelain vuoksi, joka velvoittaa täydentävät lait valmistumaan kahdessa vuodessa, nyt pidennettynä 2021 asti.
Hän mainitsi kansanterveyshuolet, mukaan lukien väitetyn IQ:n heikkenemisen ja jatkuvan julkisen pelon, syynä nopeaan toimintaan.

Hän kuitenkin huomautti, että tämä luokittelu ei ole pysyvä ja että tulevat hallitukset tai lainsäädäntötyöt voivat tarkistaa sitä.
Somsak kiisti Thai Cannabis Networkin väitteet, joiden mukaan päätökseen vaikuttivat voimakkaat liike-elämän edut, ja väitti, että tavoitteena on suojella yleistä hyvinvointia. Hän tunnusti saatavilla olevan lääkekannabiksen tarpeen, mutta korosti huolellista sääntelyä.

Lue Thai Cannabis Networkin meneillään olevasta mielenosoituksesta, jossa ehdotetaan neljän kohdan tutkintaa kannabislainsäädännöstä hallituksen vastustuksen keskellä.
Somsak vakuutti myös, että uudelleenluokittelu ei vaikuta haitallisesti yrityksiin tai henkilöihin, jotka ovat aiemmin vapautuneet kannabikseen liittyvistä syytteistä. He olisivat suojattuja nykyisten lakien mukaan, jos he ilmoittaisivat aikeestaan ​​ja heillä olisi laillinen lupa.
Vastatessaan mielenosoittajien selkeyttä koskeviin vaatimuksiin Somsak toisti, että kansanterveysministeriö oli toimittanut asiatietoja ja antanut ohjeita. Hän korosti, että kansallinen keskuspankki olisi oikea kanava lisätutkimuksille.

Lue uusin artikkelimme Thaimaasta, joka edistää kannabiksen uudelleenluokittelua laittomaksi huumeeksi ministeriön kokouksen jälkeen.

Lue uusin artikkelimme, jossa Thaimaan varapääministeri Anutin Charnvirakul kyseenalaistaa kannabiksen uudelleenluokittelun oikeudelliset vaikutukset ja vaatii selvennyksiä.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.