Kannabiksen uudelleenluokittelu laittomaksi huumeeksi Thaimaassa etenee ministeriökokouksen jälkeen

Kansallinen -

5. heinäkuuta 2024 tohtori Surachoke Tangwiwat, kansanterveysministeriön kansliapäällikkö, paljasti huumevalvontalautakunnan kokouksen jälkeen julkisesti kansanterveysministeriön ilmoitusluonnoksesta, jossa kannabis ja hamppu luokitellaan laittomaksi huumeeksi. lain alla.

Kokouksen enemmistö oli samaa mieltä siitä, että kannabiksella on lääketieteellisiä ja tutkimuksellisia etuja, mutta vastusti sen virkistyskäyttöä. Vähemmistö ilmaisi huolensa siitä, että liian tiukka valvonta voi aiheuttaa julkisia vaikeuksia.

Ilmoitusluonnoksessa huumausaineiden luetteloon lisätään kannabis ja hamppu, erityisesti kukat ja uutteet, joiden THC-pitoisuus on yli 0.2 %, pois lukien oksat, varret, juuret, lehdet ja siemenet.

Tohtori Surachoke totesi, että kokouksen tulokset toimitetaan kansanterveysministeri Somsak Thepsuthinille ja sitten huumevalvontalautakunnalle ensi viikolla. Prosessin jälkeen ministeriö pyrkii saattamaan asetuksen voimaan 1 mennessä.

Samana päivänä Prasitchai Nunualin johtama Shaping the Future of Thai Cannabis -verkosto tiedotti toimistaan ​​yleisölle ja kannabisverkostoille valtakunnallisesti. He odottivat tämän tuloksen olevan ensimmäinen askel kannabiksen luokittelemiseksi uudelleen laittomaksi huumeeksi kansanterveysministerin asettaman aikataulun mukaisesti.

"Meillä ei ole muuta tapaa palauttaa kannabista ihmisille kuin muuttaa politiikkaa. Kannabiksen uudelleenluokittelu huumausaineeksi perustuu yksinomaan pääministeri Srettha Thavisinin ministeri Somsak Thepsuthinille antamiin määräyksiin, ei millään lailla, ei terveydellisistä tai tieteeseen perustuvista syistä, heidän väitettyjen erityiskapitalistiensa, ei yleisön, eduksi. " sanoi Prasitchai.

"8. heinäkuuta on meille ratkaiseva päivä. Yhdistetään tavoitteeksi palauttaa kannabis kansalle. Liity joukkoomme hallitustalon eteen taistelemaan voitosta, Prasitchai lisäsi.

ML Rungkun Kitiyakorn kehotti kannabiksen käyttäjiä, yrittäjiä ja kannabiksen arvon näkeviä ihmisiä kokoontumaan 8. heinäkuuta vastustamaan huumevalvontalautakunnan päätöstä.

"Tämä on viimeinen taistelumme ennen kuin he esittävät huumevalvontalautakunnalle päätöksen kannabiksen uudelleenluokittelusta huumausaineeksi ilman säänteleviä lakeja", ML Rungkun sanoi.

Verkko miehittää Ratchadamnoen Avenuen 7. heinäkuuta yönä armeijan päämajasta YK:n toimistoon, 200 metrin matkalla matkailu- ja urheiluministeriötä vastapäätä Rajadamnernin nyrkkeilystadionille. He aikovat jäädä yöksi ja marssia Hallitustalolle 8. heinäkuuta.

Lue uusin artikkelimme Bhumjaithai-puolueen neuvonantajasta, joka vahvistaa sitoutumisensa kannabiksen etuihin ja varoittaa kiireellisestä uudelleenluokittelusta.

Lue kansanterveysministerin keskustelemasta kannabiksen uudelleenluokittelusta vahvan julkisen tuen keskellä.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.