Thaimaan pääministeri määrää kiireellisiä tulvaratkaisuja Phuketille, erityisesti Kamalaan

Phuket-

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin vieraili Kamalassa, hiljattain pahoin tulva-alueella Phuketissa, ja määräsi parantamaan alueen tulvien ehkäisytoimia.

Aiemmat tarinamme:

Thaimaan varapääministeri ja liikenneministeri Suriya Juangroongruangkit ilmoitti 30. kesäkuuta 2024, että rankkasade 29. kesäkuuta yönä yhdistettynä vuorten äkillisiin tulviin aiheutti vakavia tulvia monilla alueilla Phuketissa.

Yhteensä 740 perhettä Phuketissa kärsii tulvista sunnuntaina (30th).

National Water Resources (ONWR) on antanut varoituksen voimakkaasta sateesta ja mahdollisista äkillisistä tulvista Phuketissa.

Nyt päivitykseen:

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin saapui Thalangiin perjantaina (5th) seuratakseen sankaritar-monumentin alikulkuprojektia.

Pääministeri Srettha vieraili äskettäin Hua Khuanin kylässä Kamalassa, jossa asukkaat ovat kamppailleet vakavien äkillisten tulvien kanssa, jotka ovat aiheutuneet läheiseltä vuoristoalueelta kovien sateiden vuoksi.

Mineral Resources Department on tunnistanut viimeaikaisten maanvyörymien perimmäisen syyn: Vuori sisältää huomattavan määrän graniittikiviä, joiden ikä on arviolta 70-100 vuotta. Valitettavasti nämä kivet eivät kestäneet veden tulvaa, mikä johti pienempiin kivisirpaleisiin ja hiekkaan, joka kantoi tulvan mukana. Jotkut paikalliset kertoivat, että tämä on vakavin maanvyörymä, jonka he ovat nähneet alueella viimeisten 60 vuoden aikana.

Vastauksena kriisiin pääministeri Srettha on määrännyt kiireellisiä tulvaratkaisuja. Erityisesti hän aikoo laajentaa olemassa olevia "tulvareittejä" eli vedenpoistoaukkoja, jotka ovat tällä hetkellä liian pieniä ja matalia käsittelemään tehokkaasti vesivirtaa.

Lisäksi hallitus pyrkii löytämään pitkän aikavälin ratkaisuja korkean maanvyörymäriskin alueille. Pääministeri Srettha korosti "varoituskeskuksen" perustamisen tarvetta. Oikea-aikaisten varoitusten avulla asukkaat voivat paremmin valmistautua ja minimoida vahingot myös nopeasti nousevan vedenpinnan vuoksi.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.