Alkoholin myynti on sallittu Thaimaan uskonnollisina lomapäivinä suurimmilla lentokentillä matkailun edistämiseksi

Kansallinen -

Varapääministeri Suriya Juangroongruangkit johti 4. heinäkuuta 2024 kansallisen alkoholijuomapolitiikan komitean kokousta, jossa keskusteltiin uusista kotimaisten ja tuontialkoholien pakkaus- ja varoitusmerkintöjä koskevista määräyksistä, jotka on määrä saattaa päätökseen 27. marraskuuta 2024 mennessä.

Maailman kauppajärjestön (WTO) jäsenvaltiot tarkastelevat näitä sääntöjä edelleen 60 päivän ajan kansainvälisen palautteen keräämiseksi ja maailmanlaajuisten standardien noudattamisen varmistamiseksi.

Valiokunta hyväksyi tarkistuksen pääministerin kanslian ilmoitukseen, joka sallii alkoholin myynnin aiemmin kiellettyinä uskonnollisina päivinä kansainvälisillä lentokentillä, kuten Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket ja Hat Yai. Tällä pyritään lisäämään menoja ja tukemaan matkailualaa erityisesti vilkkaana matkailusesonkiaikana.

Päätös tehtiin pohdittuaan alkoholimyynnin sallimisen taloudellisia hyötyjä vilkkaasti liikennöidyillä alueilla sekä potentiaalia kansainvälisten matkustajien tulojen kasvuun.

Thaimaan valtionrautatien osalta komitea työskentelee alkoholijuomien valvontalautakunnan kanssa harkitakseen alkoholin myynnin sallimista rautatieasemilla ja junissa kotimaan matkailun edistämiseksi ja samalla kansanterveyden ja turvallisuuden takaamiseksi.

Ehdotus sisältää yksityiskohtaiset suunnitelmat alkoholin myynnin sääntelemiseksi väärinkäytösten ehkäisemiseksi ja sen varmistamiseksi, että alkoholin käyttö ei häiritse muiden matkustajien turvallisuutta ja mukavuutta.

Lisäksi valiokunta hyväksyi työryhmän muodostamisen tutkimaan alkoholinkäytöstä kärsivien henkilöiden hoitoon ja kuntoutukseen keskittyvän rahaston perustamista.

Suriya korosti myös vuosittaista "National No Alcohol Day" -kampanjaa, joka pidettiin 18. heinäkuuta 2024 The Mall Ngamwongwanissa Nonthaburissa ja keskittyy nuoriin ja naisiin. Kampanjan teemana on "Lopeta alkoholi, lopeta haitat muille", joka kannustaa ihmisiä siihen lopeta alkoholi online-lupausten kautta täällä.

Seuraavat suuret uskonnolliset juhlapäivät, joissa alkoholi on kielletty, osuvat tämän kuun 20. ja 21. päivälle, heinäkuulle.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.