Pääministeri asettaa kiireellisen huumeongelman ratkaisun etusijalle

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus asettaa etusijalle maan huumeongelman kiireellisen ratkaisun keskittyen tukahduttamiseen, hoitoon, kuntoutukseen ja hoitoon.

Hallituksen tiedottaja Chai Wacharonke paljasti, että pääministeri Srettha Thavisin pitää huumeongelman ratkaisemista kriittisenä ja kiireellisenä. Hän huomautti, että huumeiden leviäminen erityisesti nuorten ja työikäisen väestön keskuudessa heikentää kansakunnan vahvuutta.

Useita virastoja on määrätty tekemään yhteistyötä "Tukahdutus, hoito, kuntoutus ja hoito" -aloitteessa. Provinssien kuvernöörien tehtävänä on integroida ponnisteluja ja koordinoida poliisin, huumevalvontaviraston (ONCB), muiden valtion virastojen ja paikallisten yhteisöjen kanssa. ONCB toimii strategisena komentajana, joka asettaa haastavia tavoitteita ja keskeisiä suorituskykyindikaattoreita sekä varmistaa tarvittavan tuen ja resurssit maakunnille. Kuvernöörien ja maakuntien poliisipäälliköiden on tehtävä tiivistä yhteistyötä.

Tiedottajan mukaan kattavat "röntgen"-tarkastukset yhteisöissä edellyttävät virtsakokeita kaikilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. Tunnistetut huumeidenkäyttäjät lähetetään kuntoutukseen. Thaimaan kuninkaallinen poliisi, oikeusministeriö, ONCB ja puolustusministeriö laajentavat toimiaan huumemyyjien pidättämiseksi.

Kansanterveysministeriö luokittelee käyttäjät hoidon vaikeusasteen mukaan ja integroi heidät takaisin yhteisöön, kun se on valmis, varmistaen riittävät kuntoutusmahdollisuudet. Sosiaali- ja henkilöstöministeriö sekä työministeriö auttavat ammatillisessa koulutuksessa ja työharjoittelussa estämään uusiutumista.

Koulutukseen liittyvät virastot kehittävät toimenpiteitä, joilla seurataan ja juurrutetaan nuoria uusia arvoja, jotta he pysyvät huumeettomana.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.