Kansanterveysministeri keskustelee kannabiksen uudelleenluokittelusta vahvan julkisen tuen keskellä

Kansallinen -

Kansanterveysministeri Somsak Thepsuthin keskusteli 26. kesäkuuta 2024 kannabiksen mahdollisesta uudelleenluokittelusta tyypin 5 huumausaineeksi avattuaan ehdotuksen julkiseen kuulemiseen 11.-25. kesäkuuta.

Tämä seuraa julkista kuulemisjaksoa 11.–25. kesäkuuta, minkä aikana noin 100,000 80 ihmistä osallistui, ja yli XNUMX % ihmisistä tuki uudelleenluokittelua, sanoi Somsak.
Ottaen huomioon huolen siitä, että ilmoitusluonnoksessa ei täsmennetä "kotimaisesti tuotettua" kannabista, Somsak selitti, että myöhemmät ministeriön määräykset tulevat selventämään, mitä tämä tarkoittaa.

Huumausainevalvontalautakunnan (NCB) hyväksymä luonnos on alustava toimenpide virkistyskäyttöön liittyvien meneillään olevien ongelmien ratkaisemiseksi, ja yksityiskohtaisia ​​sääntöjä kehitetään lisälainsäädännöllä, Somsak sanoi.
Mitä tulee mahdolliseen ei-huumausaineosien maahantuontiin, Somsak selvensi, että tällaista tuontia ei ole tarkoitus sallia. Lopullisen päätöksen tekee kuitenkin kansallinen keskuspankki.

Hän huomautti myös kannabiksen ja hampunsiementen jättämisen huumeluettelosta ja korosti tarvetta mukautua kansainvälisiin standardeihin.
Somsak totesi, että lääkekannabis kuuluu ministeriön määräysten piiriin ja että hallituksen politiikka tukee kannabista lääketieteellisiin, terveydellisiin ja taloudellisiin tarkoituksiin. Kansallinen keskuspankki laatii lisää ilmoituksia aikanaan.

”Kansallinen keskuspankki tarkistaa julkisen kuulemisen päätyttyä yli 100,000 XNUMX osallistujan palautteen. Lopullinen luonnos toimitetaan sitten varapääministeri Anutin Charnvirakulin johtamaan kansalliseen keskuspankkiin. Jos se hyväksytään, se lähetetään kansanterveysministerille allekirjoitettavaksi, minkä jälkeen tehdään lisäilmoituksia”, Somsak selitti.

Somsak mainitsi, että tarkastelu saattaa kestää noin 30 päivää, ja kansallinen keskuspankki kokoontuu kuukausittain. On mahdollista, huomauttaa TPN Media, että Anutin, joka johtaa huumekomiteaa ja oli vastuussa kannabiksen dekriminalisoinnista, saattaa olla huolissaan kasvin uudelleenluettelosta huumausaineeksi ja hän saattaa haluta tiettyjä takeita lääketieteellisen luvan saamisen helppoudesta. käyttö tai yritys, joka saa lääkemyynti- ja kasvulisenssin.

Somsak sanoi olevansa avoin keskusteluille vastauksena "Shaping the Future of Thai Cannabis" -verkoston suunniteltuun mielenosoitukseen 8. heinäkuuta 2024 hallituksen talossa. Somsak väitti, että useimmilla kannabisalan toimijoilla ei ole ongelmia ehdotuksen kanssa, koska heidän painopisteensä on lääkemyynti ja -käyttö, kun taas virkistyskäyttäjillä saattaa olla haasteita. Hallituksen kanta vastustaa kaikkea virkistyskäyttöä, huomautti Somsak.

Lue aiheeseen liittyvät artikkelimme:

Tutkimus osoittaa, että kannabis auttaa vähentämään riippuvuutta haitallisimmista huumeista, Rangsitin yliopiston dekaani sanoo.

Thaimaan apulaishallituksen tiedottaja varoittaa kannabiksen uudelleenluokittelusta huumausaineeksi, vetoaa yleiseen haittoon.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.