Phuket tunnistettiin huippuprovinssissa sijaitsevaksi älykkääksi kaupungiksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan Smart City Competitiveness Index 2023 on tunnistanut Phuketin provinssin parhaaksi älykkääksi kaupungiksi, ja Wang Chan Valley Rayongissa on johtamassa kaupunkipohjaisia ​​älykkäitä alueita. Digitaalisen talouden edistämisviraston (DEPA) suorittamassa tutkimuksessa arvioitiin 30 kaupunkia 23 maakunnasta arvioidakseen älykkäiden kaupunkien kehitystä, keskittyen sekä vahvuuksiin että parannettaviin alueisiin.

DEPA:n presidentin Nuttapon Nimmanphatcharinin mukaan indeksi kannustaa älykkäiden kaupunkien jatkuvaan kehittämiseen kaikkialla Thaimaassa. Kaupunkiperusteisessa luokassa Wang Chan Valley sijoittui ensimmäiseksi, jota seurasivat Samyan Smart City ja Khlong Phadung Krung Kasem, jotka molemmat sijaitsevat Bangkokissa. Phuket nousi johtoon maakuntapohjaisessa luokassa, jota seurasivat Chachoengsao ja Khon Kaen.

Kaupunkeja arvioitiin visioista ja tavoitteista, infrastruktuurin kehittämisestä, tieto- ja turvallisuusjärjestelmistä, älykkäiden kaupunkipalvelujen sekä kestävien investointi- ja johtamisstrategioiden perusteella. Nämä toimenpiteet tukevat kokonaisvaltaista lähestymistapaa älykkään kaupungin edistymisen arvioimiseen.

DEPA pyrkii saavuttamaan kunnianhimoisen tavoitteensa kehittää 105 älykästä kaupunkia kaikkiin 76 maakuntaan vuoteen 2027 mennessä. Investointien odotetaan olevan yhteensä 200 miljardia bahtia. Virasto valmistautuu myös ehdottamaan toista yleissuunnitelmaa kansalliselle älykkäiden kaupunkien kehittämislautakunnalle, jonka puheenjohtajana toimii varapääministeri Phumtham Wechayachai Thaimaan kaupunkien paikallisen ja kansainvälisen profiilin parantamiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.