Thaimaan kansallispuiston maksut nousivat 1.78 miljardiin bahtiin ulkomaisten turistien kasvun ansiosta

Kansallinen -

Kansallispuistotoimiston johtaja Chaiwat Limlikit-aksorn ilmoitti 22 kansallispuistomaksuista kertyneet kokonaistulot 2024–1, yhteensä 2023 20 2024 1,785,493,410 bahtia.

Tämä liikevaihto on merkittävä kasvu verrattuna vuoteen 2023, joka oli yhteensä 1,467,641,971 XNUMX XNUMX XNUMX bahtia. Tulojen nousu johtuu ulkomaisten matkailijoiden määrän kasvusta, joka johtuu Thaimaan hallituksen Thaimaan matkailua tukevasta ja edistävästä politiikasta.

Chaiwat korosti, että Thaimaan meren kansallispuistot, erityisesti Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahdella sijaitsevat kansallispuistot ovat eniten ansaitsevia. Nämä alueet ovat tunnettuja upeasta valtameren kauneudesta, mikä tekee Thaimaasta ensisijaisen kohteen kansainvälisille matkailijoille.

Viisi suurinta tuloja tuottavaa kansallispuistoa ovat:

  1. Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phin kansallispuisto, joka tunnetaan tunnetusti Phi Phi -saarten kansallispuistona Krabissa, 500,866,577 XNUMX XNUMX bahtia.
  2. Similan Islandsin kansallispuisto Phang Ngassa, 243,655,470 XNUMX XNUMX bahtia.
  3. Khao Laem Ya – Mu Ko Sametin kansallispuisto Rayongissa, 127,820,710 XNUMX XNUMX bahtia.
  4. Ao Phang Ngan kansallispuisto Phang Ngassa, 114,226,610 XNUMX XNUMX bahtia.
  5. Doi Inthanonin kansallispuisto Chiang Maissa, 100,545,505 XNUMX XNUMX bahtia.

Kerätyt kansallispuistomaksut käytetään kansallispuiston virkamiesten mukaan erilaisten tilojen ja palvelujen parantamiseen. Keskeisiä menoja ovat muun muassa kansallispuistojen virkamiesten tukeminen ja henkilöresurssien kehittäminen, muun muassa muut kriittiset alueet kansallispuistojen kehittämiselle kaikkialla Thaimaassa.

Chaiwat vakuutti, että kansallispuiston osasto on perustanut komitean valvomaan varojen jakamista avoimuuden ja vastuullisuuden varmistamiseksi.

TPN-media huomauttaa, että monet puistot perivät eri maksuja Thaimaan kansalaisilta verrattuna ulkomaalaisiin, mikä on usein kiistan ja kiihkeän keskustelun lähde sosiaalisen median alustoilla.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.